Szerző

Steel

Életkor: 37 év
Népszerűség: 317 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2228 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2012. augusztus 13.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (21)

Steel

Maradj még!

Hiszem, hogy messze még a fáz-arcú tél,
a zúzmara szagú pirkadat, szemem
ma azúr-tavaid szépjébe merem,
szél-táncos érintésed bőrömön él.

Rózsaméz-hajnalok várnak karodban,
felhők lapulevele sem takarhat
árnyakba, és szirom színű szavakat
gyönyörködöm tarka mező-hangodban.

Karcsú nyírfák lombsúgásán ringatsz el,
maradj, hárs-édes ested ne vidd el!
Fátyol-aurád fényegű végtelen,

a csillag-tiszta éjek bársonya kell!
Szívem veled óceán-kékséget szel,
maradj még nyár, te megtalált édenem!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Steel(szerző)2012. szeptember 12. 12:34

Reskete, köszönöm.

Reskete2012. szeptember 4. 12:59

Gyönyörű.....Nem is tudom mikor olvastam ilyen gyönyörű verset...Gratulálok!!

Steel(szerző)2012. augusztus 21. 14:14

Köszönöm Kata, és nem csak azt, hogy jöttél... :) Szeretettel integetek vissza. :)

Ross2012. augusztus 20. 12:32

A kimerítően kifejtett álláspontodat tudomásul vettem, megértettem és tiszteletben tartom. Mindenki másét is.

19702012. augusztus 20. 11:59

Nálad olvasgatva és így természetesen a hozzászólásokat is, azt kell mondjam gyönyörűen ''fogalmaztad meg'' azt a helyet, ahol élsz!:-) Szeretettel integetek feléd, innen, egy másik patak mellől!:-)

Steel(szerző)2012. augusztus 20. 11:51

Kedves Ross, köszönöm, hogy visszanéztél, és válaszoltál most is.
Azt hiszem az én ''versem'', marad nem jó, nem tudom hogyan nevezhetném :)) Iromány talán. Tudom, te más szemmel nézed magát az alkotást is, amit tökéletesen elfogadok, tiszteletben tartok, és még becsülöm is mindazokat, akik ennyire elhivatottak, és ennyire mélyre ásnak a költészetben, és nem elégszenek meg az írogatással.

Ha most egy olyan hasonlattal élnék, ki jut fel a hegyre és ki nem, akkor azt mondanám, te már valószínűleg jó úton haladsz a hegycsúcs felé, sok más ilyen elhivatott poétával együtt. Én viszont itt a hegy lábánál is eléldegélek, a kis faluban. Odafentről gyönyörű lehet a kilátás, viszont nekem most még lehet tériszonyom van...ha legyőzném egyszer, magam is nekiindulnék a hegycsúcsnak...addig azonban a lenti rész, a fák, a kis patakok szépségeivel is megelégszem.

Azt el kell fogadni a másik oldalnak is, aki a hegycsúcs felé tart, vagy onnan szemléli a hegy lábánál levőket, hogy nekik ott is jó, szeretnek ott élni. Talán a ''hangosabb'' szótól azért támadnak vissza, mert omlást is okozhat...na ezt jól megmondtam, de érted azt hiszem mire gondolok.
Aki elégedett és kiegyensúlyozott idelent, csupán nem érti miért fogadják el ezt mások nehezen, vagy egyáltalán nem...és támadásnak érezheti, ha abból a közegből, világból, amiben él, ki akarják terelni...

Én úgy vélem, Tibor sem akart semmi rosszat a véleményével, sem parázs vitába bonyolódni. Ez a portál az őszinte vélemények elmondására is való, ebben te is egyet értesz ha jól tudom. Biztos vagyok benne, hogy ő is csak ennyit tett, és azt sem olyan célzattal.

A személyes üzeneted megkaptam és válaszoltam is. Itt is megköszönöm az ajánlatot. Egyszer talán...
Ha nem leszek túl öreg a hegymászáshoz :)

Steel(szerző)2012. augusztus 20. 11:39

Kedves Tibor, meglepve láttam a visszatérésed. Egyetértünk ebben, a soraid természetesen köszönöm nagyon is. Ross szavaiban nem tapasztaltam soha még rossz szándékot, leminősítést olyan hangéllel. Ő másként látja, gondolja ezt, és a maga szemszögéből igaza van, amit tiszteletben tartok és elfogadok. Csupán én szintén másképp gondolom.
Köszönöm, hogy itt jártál, és itt hagytad erről is a gondolataid.

Ross2012. augusztus 20. 09:18

Megerősítve észlelem az előző véleményemet a tartalmas és kimerítő reagálásodról mindenki hozzászólására. Külön megtiszteltetésként érzékelem, hogy hosszan és részletesen kifejted a viszonyodat az írással, a verssel és az olvasókkal.

Ez feljogosítana arra, hogy kérésednek megfelelően hosszan, részletesen és lényegre törően megosszam Veled, mitől lehetne a versed - mivel most konkrétan erről van szó, tehát ez a versed - objektív mércével mérve is jobb, még jobb, sőt jó.

De már az enyémet követő első olvasói hozzászólás is elveszi ettől a kedvem: támadásként érzékeli azt, amit írtam. Sokadszor vonom le a következtetést: az itteni közönséget akkor sem érdeklik ezek az ''apróságok'', ha magát a versírót talán érdekelnék. Ezért személyes üzenetben leszek kénytelen folytatni az ezen a fórumon a publikum számára érezhetően hasztalan beszélgetést.

Karsai_Tibor2012. augusztus 19. 10:53

Vissza tértem, s meglepve ülök a történtek előtt. Határozottan egyet
értve az alkotóval, úgy gondolom és hiszem az önkifejezés értékmérője
az olvasó szubjektív megítélése.. Ám burkolt, árnyalt nem tetszés és ez is
személyes meglátás nem visz előre. Szakirányú az írás soha nem volt és lesz, érzések és emberek találkozása a pillanatban - lehet a '' művészet ''
Ha van ilyen, de a lényeg a kíméletes tisztelet.. Polémia nélkül adtam hangot szerény véleményemnek...

Steel(szerző)2012. augusztus 19. 10:03

Kedves Ross, nagyon rég voltál az írásaimnál, biztos megvan az oka, talán ki is olvasható a soraidból miket itt hagytál.... :) Nem veszem dicséretnek, hiszen a megfogalmazáson is érződik számomra, nem az. Nem is veszem zokon. Nyilván való, hogy nem mindenkinek jön be az, ahogyan én megírok egy egy verset, és nem is várom el az ellenkezőjét, sem a dicséreteket. Kaptam itt már párszor segítő észrevételt, amellyel éltem is, hiszen nem pocskondiázó, hanem teljes mértékben emberi hangnemben írták. És magam is beláttam, jobb, ha javítok azokon a verseken, örültem is az észrevételeknek.

A ''dicsérő'' hozzászólás nem kötelező, hogy lenne az? Legalábbis én magam, ha nem tetszik egy alkotás, akkor nem írok hozzá, vagy az első pár gondolat után abbahagyom és lapozok tovább. Azokat az alkotókat olvasom, akiknek szeretem a stílusát, a versei hangulatát, és azt ahogyan kifejezi magát egy egy témában. Erre való itt a figyelő is, talán. :)
Szóval, egy szónak is száz a vége, csak amit érzel és gondolsz, nem számít kilóg-e a sorból. Nem az a lényeg, én úgy gondolom, itt sem, ezen a portálon sem. Nyitott vagyok mindenre, na a sárdobálásra nem. :)) De Te eddig sem úgy közelítetted meg a véleményeid. Ezt tapasztaltam.

Teljességében amatőr tollforgató vagyok, valószínűleg rostokolok a saját kis szintemen, és lehet ez nem is fog változni akkor sem, ha netán megérem azt a kort, hogy ősz hajjal írogatom a gondolataim.
Engem egyetlen dolog vezérel az írásban: hangozzék csöpögősen ez a mondatom most, de nélküle nem bírnék meglenni, nem találnám a helyem, úgy kell mint az oxigén, annyira szeretek írni. Szeretem a versek világát, a szavakkal való játékot, és azt amikor az alkotásba magam is beleolvadok. Nincsenek nagyra törő céljaim, és nem is lesznek e téren, csupán a versek, az írás iránti olthatatlan szeretetem viszi a tollam.
Amikor pedig nagy ritkán ez még pozitívan is elsül, és adhatok néhány embernek valami kis pluszt, az igazi öröm persze.
A magam módján még fejlődni is próbálok, szókincsben, stb, de legtöbbször csak írok és írok....

Tehát várom, reagálhatsz bővebben, és kifejtheted az előző gondolataid is nyugodtan. :) Ezért vagyunk itt egyfelől. Látod, én is megtettem. :)

Steel(szerző)2012. augusztus 19. 09:46

Látom visszajöttél Voodoo :)) A név miértje több okból áll... :) A felszín alatt erős és kemény is tud lenni az ember, még egy nő is.... :))) A másik ok a kedvenc írómban lelhető fel. :))) Gondoltam nem titok, a választásom, de azért szívesen látlak máskor is, ha erre járnál. :)

Ross2012. augusztus 19. 06:45

Az első elolvasás futó benyomása is azt mondatja: tipikus Steel-vers. Ha ezt dicséretnek veszed, ám vedd dicséretnek, akkor legalább nem lógok ki a hozzászólók hadából. Egy pozitívum már most is levonható: minden hozzászólásra kimerítően, tartalmasan reagálsz. Ja, van még egy: a végtelen - édenem rímpár.

voodoo2012. augusztus 18. 23:55

Majd ha mindent elolvasok tőled, talán magamtól is kitalálom. De most akárhogy is... megolvadt, vörösen izzó acél.... :)

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:48

Köszönöm, hogy olvastál, kedves Voodoo. A név választásom már említették egyszer-kétszer :)) Megvan a miértje. :) Köszönöm a szívből, szívvel gratulációt!
Már álmosodom, az előző hozzászólásom a tudhatója. :)

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:47

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

voodoo2012. augusztus 18. 23:44

Steel... választott nevedtől eltérően lágy szavakból fontál egy csodaszép tájat. Vagy még az acélt is megolvasztották ezek az elképesztően mély érzelmek? Szívből, szívvel gratulálok Neked! V

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:18

Köszönöm Szendike.

Szia Csillangó. Tudom én, hogy komolyan gondolod, de nagyon erősen túlozva látod ezt, én pedig ezt gondolom továbbra is komolyan. A kedves elismerésed azért jólesik, és az állandó figyelmed. :)

Köszönöm Zsuzsa, hogy most is olvastál, és a véleményed is.

Köszönöm Őrni! Örültem a látogatásodnak.

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:16

Köszönöm Rika!

Köszönöm Arnold! Azt külön, hogy vitted. Megtisztelő.

Köszönöm kedves Erika.

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:15

Piroska, köszönöm szépen.

Köszönöm Lajos, hogy olvastad.

Örülök, ha így érezted kedves Zoltanus.

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:14

Köszönöm kedves Anci, és a kiemelést is.

Köszönöm kedves Manyi, és azt is, hogy ismét vitted egy versem.

Köszönöm Tibor!

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:12

Köszönöm Andi!

Köszönöm Laci. Szeretem a metaforákat. :)

Köszönöm Krysztin.

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:07

Remélem kedves Csillogó, köszönöm, hogy olvastad!

Örülök kedves Ica, köszönöm.

Köszönöm kedves Feri.

Steel(szerző)2012. augusztus 18. 23:05

Szeretettel köszönöm kedves Sándor!

Köszönöm Lanor, és azt is, hogy itt voltál.

Köszönöm Tücsök!

Ernest2012. augusztus 18. 02:59

''...szemem
ma azúr-tavaid szépjébe merem,
szél-táncos érintésed bőrömön él.

Rózsaméz-hajnalok várnak karodban,
felhők lapulevele sem takarhat
árnyakba, és szirom színű szavakat
gyönyörködöm tarka mező-hangodban.''

Kedves Steel!
Továbbra sem tudok mást írni - mint legutóbb is - gyönyörű a versed, gratulálok!
Őrni

10082012. augusztus 16. 21:48

Nem tudok mit mondani... eláll a lélegzetem
gyönyörű képeidet olvasva, és annyira
erősek és kifejezőek

Szerettem volna kiemelni, de nem tudok, mert
az egészet ki kellene...

Szívből gratulálok!
Zsuzsa

csillango2012. augusztus 16. 18:11

Ha kiadnád végre- valahára a köteted, díszdobozban tartanám, az biztos! ;) És legyen önbizalmad, mert az ismert költők többsége lapos kúszásban kulloghat csak mögötted! A legkomolyabban!
;)

Törölt tag2012. augusztus 16. 16:02

Törölt hozzászólás.

BakosErika2012. augusztus 15. 19:29

Nagyon szép, mint mindig!
Gratulálok, kedves Steel!

Arnold2012. augusztus 15. 12:43

Gratulálok, vittem! (15)

Rika2012. augusztus 14. 21:49

Szép szonett!
Sztel:R

Zoltanus2012. augusztus 14. 19:19

Nagyon szép szonett lett, nyugtató. Gratulálok!

meszaroslajos602012. augusztus 14. 18:52

Gratulálok szép versedhez.

piroska712012. augusztus 14. 15:39

Nagyon-nagyon szép!Gratulálok!

Karsai_Tibor2012. augusztus 14. 15:10

Szépen kérlelsz, igen szépen... Gratulálok szeretettel!

adamne2012. augusztus 14. 14:53

Gyönyörű,különleges hangulatu versedhez gratulálok,és viszem.
Üdvözöllek.Manyi

anci-ani2012. augusztus 14. 13:55

Gyönyörű vers a csodás természethez...
''Rózsaméz-hajnalok várnak karodban,
felhők lapulevele sem takarhat
árnyakba, és szirom színű szavakat
gyönyörködöm tarka mező-hangodban.''
Meseszép sorok!
Gratulálok szeretettel: Anci.

krysztin2012. augusztus 14. 10:55

Csodaszép!!!

fiddler2012. augusztus 14. 09:35

Tetszik a versed, (és nem csak azért, mert ''alaposan megtűzdelted'' metaforákkal. Azok nélkül is szép lenne!) Gratulálok!
Laci

TiszaAndi2012. augusztus 14. 08:50

Gyönyörű, egyedi képek! Gratulálok!

jocker2012. augusztus 14. 08:27

Ez több mint jó. ...és micsoda hasonlatok!
Gratulálok szeretettel: jocker/Kiber/Feri

195510022012. augusztus 14. 08:14

Szép hasonlatok.
Tetszik.
Ica

csillogo2012. augusztus 14. 06:24

''Karcsú nyírfák lombsúgásán ringatsz el,
maradj, hárs-édes ested ne vidd el!
Fátyol-aurád fényegű végtelen,

a csillag-tiszta éjek bársonya kell!''

Még marad, még kékséget szel szívünkben!:)
Nagyon szép!

tucsok1232012. augusztus 14. 03:57

Nagyon szép!
*Tücsök*

Lanor2012. augusztus 13. 23:35

Különleges versedhez gratulálok! :)

szalokisanyi12012. augusztus 13. 23:24

Gyönyörű! Gratulálok!

''a csillag-tiszta éjek bársonya kell!
Szívem veled óceán-kékséget szel,
maradj még nyár, te megtalált édenem!''

Üdvözletem küldöm. Tisztelettel: Sanyi

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom