Szerző

Princess67

Népszerűség: 3 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 6321 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2008. április 3.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Princess67

Fiamnak

Arcodon patakokban folyó könnyek,
Szavak remegő ajkadra, nehezen jönnek.
Szemedben szomorúság és bánat,
Eldobták szívedben nyíló rózsádat.

Tegnap még szerettek, tiéd volt minden virág,
Ma úgy érzed, elárult az egész világ.
Te siratod az elmúlt szerelmet,
Én siratom az ártatlan lelkedet.

Tizenhét évesen, túl a gyermeki álmon,
Vártad, hogy kívánságod valósággá váljon.
Hitted, hogy ha szeretsz szívből, őszintén,
Nem érhet csalódás a szerelem tengerén.

Emlékszem, mikor hozzám szaladtál:
"Anyu, megütöttem, kösd be a bokám!"
Máskor elveszett a játék katonád,
Érte dúltuk fel az egész szobád.

"Jaj, leszakadt a kedvenc macim keze!
Anyu hozd a tűdet, varrd össze vele!"
Macinak, babának lógó kezeit felvarrtam,
De sajgó lelked sebeit hogyan foltozzam?

Virrasztottam éjjel beteg ágyad mellett,
De összetört szíved, hogy gyógyítsam én meg?
Nincs olyan varázs-tű, se cérna,
Amely a lélek sebeit bevarrja.

Talán majd holnapra elmúlik a bánat,
Ragyogó nap köszönti lelkedben a rózsádat.
Meggyötört szívednek újra lesz reménye,
Ha egy kedves lány kérdi: Szeretsz-e?

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


princess67(szerző)2008. május 1. 00:32

Köszönöm, hogy olvastad a verseket kedves BohemBohoc. Számomra megtiszteltetés, ha elnyerik a tetszésedet. Jól látod, valamennyi az életemről, az érzéseimről szól. A 67-ből ki lehet számítani az életkoromat :-) Baráti üdvözlettel: princess

Törölt tag2008. május 1. 00:21

Törölt hozzászólás.

princess67(szerző)2008. április 8. 21:38

Köszönöm Csipiszerka! Te vagy a második anyuka , aki így reagált a versemre, és nekem ennél nagyobb elismerés nem kell!

Csipiszerka2008. április 8. 18:55

Csodaszép...de talán az beszédesebb,hogy sírok.

princess67(szerző)2008. április 4. 18:10

Úgy látszik ahol megjelenek mindig kavarodik egy kis vihar :-) De nem baj, utána elcsendesül a táj, kisüt a nap és bölcsebbek leszünk valamennyien.

BZ2008. április 4. 12:06

Köszi Francoise. Kölcsönös.

francoise2008. április 4. 11:48

Tisztelt ''z''! Nem a vershez való hozzászólásoddal volt problémám!Hanem,hogy minősítetted egy nő,egy anya hozzállását a családi dolgokhoz!Ha az élettel a családdal kapcsolatos vitákat akarod megbeszélni keresek neked egy oldalt,tudod milyen hatalmas az internet!Igen Princess értette a hozzászólásod,mert egy kulturált ember, egy kedves nő! Én látod már nem értettem! Köszönöm reagálásod,magam részéről ennyit szerettem volna neked elmondani.Maradok továbbra is tisztelettel feléd! Francoise

BZ2008. április 4. 11:11

Kedves Francoise,
Én megadom a tiszteletet mindenkinek. Nem érzekelem, hogy ebben a hozzászólásomban ez elmaradna. Sem Princess, sem gyermeke 'kioktatását' azért nem tartom jogosnak, mert a 'szerintem, az úgy gondolom, személyszerint és az azt hiszem' jelzik azt, hogy egy vélemény. Ezt saját példámmal támasztottam alá. Ami nem jelenti azt, hogy ez minden esetben úgy van! De úgy látom, Princess értette, és egyáltalán nem véli 'kioktatásnak'. Sajnálom, ha neked csípi a szemed. És az újságirós példa... Én nem tudom épp kire gondolsz vagy melyik kommentemre, de ha észrevételem van egy verssel kapcsolatban, akkor általában nem azt nézem meg rögtön, hogy ki a szerzője és merészkedhetek-e véleményezni. Éppen ezért talán mindenkinél megegyező hangnemet választok, ami korántsem lekezelő, vagy tiszteletet nélkülöző. Aztán, ha szerinte a hozzászólásom badarság, hát tekintse annak. Kaptam már ezt a kritikát is, hogy mások lelkébe gázolok. Az én kommentárjaimat az agyban kell formálgatni, eszem ágában sincs a lelket célozni velük. De aki felteszi ez oldalra versét, az számoljon a kritikákkal is. Csak el kell gondolkodni rajtuk, nem lelkileg összetörni. Nem érzem magam lélektiprónak, bocsánat.

Kedves Princess,
szerintem értettél. Személyes példát hoztam, egy olyan dolgot sem állítottam, ami szembenállna eszméiddel, amit állítottam...abban meg egyetértünk. S a tiszteletet is megadtam eleve a kúltúrált hozzászólással. De cáfolj rám, ha te is másként gondolod. üdv. BZ

francoise2008. április 4. 07:36

Tisztelt Zolka! Én megadom a tiszteletet az idősebbeknek úgy,mint a fiataloknak is.Tudom te hatalmas élettapasztalattal és bölcsességgel rendelkezel,ezért irántad különösen hatalmas a tiszteletem!Csak egyet nem értek!Egy versnél,miért kell kioktatni egy családanyát,egy gyermeket,hogyan viszonyuljanak egymáshoz!Amikor fogalmad sincs,hogy ebben az esetben milyen a viszony anya és gyermek között és miért ilyen jó a kapcsolat!
Nézegettem,hogyan oktatsz ki tapasztalt,mesteri verseket író újságírót,ehhez nem szólhatok csak csípi a szemem!Ezért a továbbiakban megkérnélek rá,mégha nehezedre esik is koncentrálj a versre!
A versírói tapasztalatod és tehetséged soha nem vitatnám,mert csak elismeréssel adózhatok!De lehetnél másokra is tekintettel,amikor egy-egy vershez írsz.Nem kellene mások lelkébe belegázolnod!Tisztelettel!

princess67(szerző)2008. április 4. 07:00

Köszönöm Alberth a hozzászólásod. Igyekszem megfelelő hátteret nyújatni neki ahhoz, hogy megküzdjön a problémáival és az Élet okozta sebeket emberhez méltóan viselje.

princess67(szerző)2008. április 4. 06:56

Először is köszönöm, hogy elolvasásra méltattad szerény versemet. Fiatal korod miatt valószínű még nem tudod átélni a szülő felelősség és aggodalom érzését, de ez igy van rendjén. Igazad van, hogy szülő-gyerek kapcsolat függvénye az, hogy ki hogy oldja meg a problémáit. Én személy szerint büszke vagyok arra, hogy a gyermekeim nemcsak szülőként, hanem barátként tekintenek rám. Nagyon fontos a kortársak segítsége és támasza is, de egy biztos családi háttér szerintem egész életünkben nagyon fontos. Hozzám a gyerekeim bármikor, bármilyen problémával fordulhatnak, nem kigúnyolást és nem egy legyintést és csukott füleket találnak nálam. A legidősebb fiam 22 éves és még a mai napig is felhív és megbeszéli velem a gondját, örömét, pedig rengeteg barátja van. Sőt! Nagyon sokszor vannak nálunk a barátok is és rengeteget beszélgetek velük is mindenről. Volt úgy , hogy hajnali 4-kor hívtak telefonon, mert az egyik barát bajban volt és kellett egy kis segítség. A 17 éves fiú sem rohant anyukájához, nagyon sokat beszélgetett a barátaival, a volt kedvesével a testvéreivel. Nem szoktuk boncolgatni mások lelki gondjait, csak négyszemközt beszéljük meg, akkor , ha kéri ezt akinek problémája van. Úgy gondolom 17 évesen senki sem érett meg egy komoly kapcsolatra, és az első igazi csalódás bizony fájdalmas. Nem tolakodó és nem erőszakos a szülői szeretetem, hanem nyitott. Egyébként tizenévesen én is igy gondolkodtam, mint te. És tudod miért? Mert nem tapasztaltam meg soha sem azt , hogy milyen lehet egy szülő , aki nem kioktat állandóan, aki nem kritizál , aki nem akar mindig parancsolni, hanem barátként fogad el olyannak amilyen vagyok. Ezek után remélem egy kicsit máskép látod a verset és annak mondani valóját. Baráti üdvözlettel: princess

alberth2008. április 4. 06:51

Szép a versed. Igazi átéléssel írtad meg 17 éves fiad szerelmi csalódását. Igazad van, mert nagyon fiatal korban is mély érzelmeket élhet meg az ember. Ilyen esemény mellett nem lehet csak úgy elmenni, vagy lekicsinyelni. Persze, mindenki csalódik általában. De épp innen tudjuk, milyen fájdalom, mert megtapasztaltuk. Remélem, megtudod őt vigasztalni. Érzem a soraidból, hogy képes vagy rá! Sok sikert hozzá!
Üdv.: Alberth

BZ2008. április 4. 00:37

Én azt hiszem, hogy egy 17 éves srácnak, aki szerelemben csalódott, barátai képesek a leghatékonyabb lelkitámaszt nyújtani, ha kell. Bár ez nagyban függ a szülő-gyerek viszonytól. Úgy gondolom az a helyes, ha kortársai segitségével jut túl e helyzeten, ha magától nem sikerül neki. Aki egyből az anyukájához rohan, az talán még nem érett meg egy komoly kapcsolatra. No persze, nem arról szól a vers, hogy ez esetben igy lenne! A szülő együttérzése dícséretes, ám én személyszerint nem szeretném, ha otthon boncolgatnánk e témát. És az sem nyerné el el tetszésem, ha anyukám erről írna nekem egy verset. Mert a válaszom az lenne: ''Anyu, aranyos vagy, köszönöm, de már nem vagyok gyerek! Nincs szükségem erre!'' Ami azt jelenti, hogy képes vagyok komoly érzelmi kapcsolat kialakitásra és az erről való lemondásra is. És egy ilyen kérdéstől: ''De összetört szíved, hogy gyógyítsam én meg?'' szerintem a falra másznék. Ez egy olyan dolog, amit nem a szülőnek kell megoldani. Ettől függetlenül, a szeretet valóban árad a versből. Csak azt sem szabad túzásba vinni, mert szőhet konfliktusokat.
üdv. Zolka

princess67(szerző)2008. április 3. 21:03

Kedves Benmar! Egy apa legalább olyan fontos, mint az anya és ugyanúgy tud lelkitámaszt adni gyermekének. Egy versike, egy biztató szó, egy ölelés, egy meghitt beszélgetés csodákra képes. Amikor a fiamnak ezt a verset odaadtam sírva fakadt és úgy köszönte meg. Utána napokig kinn volt az msn-jén: a like Mom! Azt hiszem ez önmagáért beszél.

princess67(szerző)2008. április 3. 20:58

Drága Francoise! Tudod , hogy büszkeség helyett alázattal fogadom a dícséretet. Köszönöm a jelölésed és a kedves szavakat.

benmar2008. április 3. 20:49

Ennek a versnek a lelke azt hiszem engem is megérintett, bár én csak egy ''apu'' vagyok! A kisebbik fiamnak már én is írtam verset, de a nagyobb... az mááá nagy... Ez a versed nagyon szívből jövő és megható!

francoise2008. április 3. 17:24

Drága Princess ez a versed is nagyon gyönyörű,mint a többi.A szeretet sugárzik versedből,mint saját lényedből!Légy nagyon büszke magadra,mint nagyon sokan büszkék rád,többek között én is!
És légy büszke verseidre,mert csodálatos tehetséggel vagy megáldva,sok sikert hozzá és kérlek ne hagyd abba az írást!Kisfiadnak pedig fel a fejjel!Gratulálok!

princess67(szerző)2008. április 3. 16:48

Köszönöm Sodrelap, átadtam neki. Kedves tőled, hogy itt is hozzászólsz a vershez.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom