Szerző

Hecz János Sándor

Életkor: 65 év
Népszerűség: 515 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 234 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2023. január 30.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (69)

Hecz János Sándor

Csirkecombok tőlem

receptvers

Mit tegyek? Kaján járt már megint az eszem.
Csirkecombok mentek azonnal a pácba.
Leírjam receptjét? Kedvedért megteszem.
Kezdem is, mielőtt bárki megkívánja.

Három csirkecombot, persze megtisztítva,
fogok ma lesütni, burgonyával együtt.
Bőrét rajtahagyva benne marad zsírja,
majd frissen kell enni, mert állottan petyhüdt.

Teáskanál bors és kömény, éppen annyi,
cayenne bors, ételízesítő kanállal.
Curryt, borecetet, deci tejet adni,
öt kanál olaj és szójaszósz megy tálba.

Egy közepes hagymát jó finomra vágni,
majd a páclés tálba azt is belerakni,
reszelve fokhagyma, citromhéj hangyányi,
majd az egész katyvaszt jól összekavarni.

Egész csirkecombok benne megforogtak,
figyelve, hogy pácunk mindenhol elérje.
Fóliával fedve, (bár gyomrok korognak),
pihennek reggelig a hűtőbe téve.

Reggel jöhet krumpli, nagy kockákra szoktam,
egy közepes hagyma vékony szálra nyesve,
Kell még néhány szelet jó, füstölt szalonna,
szakács által combok tetejére vetve.

Egy jénai tepsit kicsit összekentem
pácnak tetejéről ellopott olajjal,
a húst hézagosan, szépen beletettem,
maradt pácban hagymát s krumplit megforgattam.

Csirkecombok közé került most a köret,
betakartam gyorsan alufóliával,
sütő százötven fok, légkeverés. Jöhet.
Jénai berakva jó másfél órára.

Kilencven perc után fólia levéve,
Gázt adunk sütőnknek, jó kétszázhúsz fokon.
E nagy forróságban tíz perc pont elég lesz.
Nem maradt belőle, kérlek, ne vedd zokon.

2023. január 15.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


lorso2023. február 20. 15:51

Szívvel olvastam versedet.
Zsolt

joco472023. február 5. 11:13

Combok melyek rossz úton jártak,
a sütőben megsülve
jó útra tértek.
Gratulálok,kedves János!
Szívvel:Józsi

joco472023. február 5. 11:11

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

PuZsu2023. február 4. 18:35

Remek a verses recepted. Szívből gratulálok! 🥰
Zsuzsa

kincseshaz2023. február 4. 18:11

De jó vers! Mily sok embernek okoz örömöt az evés, mégis keveset írunk róla.
Elismeréssel, szívvel gratulálok. Ilona

MarcziM.Mathias2023. február 4. 12:47

Versben receptet írni! Óriási!!
Szívvel:
Mathias

Eci2023. február 4. 10:48

Kedves Sándor! Jó kis vers lett belőle! Szeretettel Edit

manco2023. február 3. 20:43

Gratulálok ! Jó a recept. Ügyes is vagy.

Margó

Bluehope2023. február 2. 18:01

Nagyon joo ❤️ szivvel szeretettel olvastalak
Angelika

60afrod2023. február 2. 08:53

Kedves János!
Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok!
Szeretettel:Ildikó

HalaszZ2023. február 1. 18:05

Tetszik remek versed, szívvel olvastam! Zoltán

versvilag2023. február 1. 16:47

Érdekes egy receptvers! Gratulálok hozzá!

Versvilag

gyorezoltanne2023. február 1. 13:49

Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok.Julika

balagi2023. február 1. 10:22

Kedves János! HMMMM! Ínycsiklandó sorok! Szívvel: Ági

gyorgyjeko2023. január 31. 21:48

Kedves János! Nagy gasztro blogger vagy, régen tudjuk!Ez is étvágygerjesztőre sikerült! Szívemet is küldve gratulálok Gyuri

montor2023. január 31. 19:54

Étvágyhozó, michelin csillagos versednél egy nagy szívet hagyok!
Üdv. Eszter

Gyulai19442023. január 31. 19:13

á.+1 szív
"Kilencven perc után fólia levéve,
Gázt adunk sütőnknek, jó kétszázhúsz fokon.
E nagy forróságban tíz perc pont elég lesz.
Nem maradt belőle, kérlek, ne vedd zokon." Meghoztad az étvágyam, de a végén lehűtöttél. ákos

Pflugerfefi2023. január 31. 19:05

,A pipihús kiváló és finom ,
remek recepted ínycsiklandó!
Szívvel gratulálok!
Feri.

Nichi-ya2023. január 31. 19:05

Nagyszerű recept. Sok szeretettel, szívvel gratulálok.

nefelejcs2023. január 31. 18:10

Értékes recept. Ki fogom próbálni.
Köszönet és gratuláció érte!
Anikó

Martonpal2023. január 31. 17:18

Nagyszerű vers
Gyomrot csiklandozo finomság. Holnap azonnal elkészitem.
Nagy szívvel gratulálok Attila

PELLEI2023. január 31. 15:40

A vers is, a recept is meghozza az étvágyat, bizonyítva:
nemcsak jó verseket írni tud a költő, de jókat sütni, főzni is,
sőt, a kettőt együtt is műveli!
Szívvel vacsoráztam veled, a receptet elteszem ( legalább
olvasgassak finomat, ha már a köszvény diétára fog!)
Szívvel: Laci.

adamne2023. január 31. 15:19

Jaj, ez nagyon finom lehet!!!!!! Gratulálok.
Szívvel: Manyi

Mikijozsa2023. január 31. 14:43

Ízlelő ingerek uralkodjatok, hiszen ilyen jó recept nagy étvágyat kreál, szívvel gratulálok

tatika2023. január 31. 14:42

E receptet szívvel olvastam. Szeretettel Éva.

Andicsek2023. január 31. 11:36

Azt mondják, hogy a férfiak jobban főznek mint a nők..
Lehet benne némi igazság, ha téged olvaslak, kedves János!
Ínycsiklandó alkotásod.
Szívvel és szeretettel: Andi

S_Patricia2023. január 31. 11:35

Remek recept és tálalás. A pác is kitűnő. Szívvel gratulálok.

ArnyekEsFeny2023. január 31. 10:23

Hát, igen...
A férfiak egyszer bekerülnek a konyhába, ki se lehet őket onnan robbantani.
A vers nagyon tetszik

ui: ki mosogat?

Zsuzsanna

szalay2023. január 31. 09:49

Remekül hangzik,ám ezt a nejemre hagyom,ki vagyok tiltva a konyhából !! gratulálok István (39)

Detti2023. január 31. 08:42

ínycsiklandó falatok,
a csirkéről le nem maradok.
Hűtőből pár darabot elő kapok,
vacsorára csirkecombot ropogtatok.

Nagy szívvel olvastam remek versed!
Üdvözlettel: Betti

bereczkif2023. január 31. 08:25

Kiváló recept. Megyek is még délig levadászok vagy két csirkét.
Szívvel gratulálok: Ferenc.

S.MikoAgnes2023. január 31. 08:10

mit tehetnék, nekem is mindig a kaján jár az eszem....
most még rá is erősítettél újabb ínycsiklandó, remek verses recepteddel
hálás köszönettel, hatalmas szívvel gratulálok
ági

Katkamano2023. január 31. 07:57

Jaj, úgy is megéheztem, hogy amúgy nen eszem húst😅🙏❤️

lantgyorgyi32023. január 31. 07:50

Ez igen az ingyencség magasfokon.
Szeretem a csirkecombot de mert szeretem a versekben leírt receptjeidet is nos ezt is kipróbálom.
Köszönettel, és gratulációval hatalmas ínyenc szívet hagytam.
Gratulálok csodálatos olvasmányos versekhez.
Szuper jó gondolat!
POET ölelés Györgyi
"Három csirkecombot, persze megtisztítva,
fogok ma lesütni, burgonyával együtt.
Bőrét rajtahagyva benne marad zsírja,
majd frissen kell enni, mert állottan petyhüdt."
(A család börevöje vagyok)

m.agnes2023. január 31. 07:07

Főzőcske okosan!
Szívet hagytam.
Ágnes

orok.szerelem552023. január 30. 23:31

Kedves Sándor!
Kitűnő a versed, de a recept sem kevésbé jó...!
Szívvel, elismeréssel gratulálok!
Margit

GePir2023. január 30. 23:21

Ilyen finomságot nem jó éjfélkor olvasni. Étvágygerjesztő..... szívet hagyva gratulálok. Piroska

Törölt tag2023. január 30. 22:16

Törölt hozzászólás.

m.falvay2023. január 30. 21:26

Remek , étvágy gerjesztő sorok .
Szívvel Miki

gypodor2023. január 30. 21:11

Ízletes vers
(V)ettem
szívvel
Gyuri

Törölt tag2023. január 30. 21:06

Törölt hozzászólás.

Fresh2023. január 30. 20:38

Kedves Sándor legtöbbször este tudom olvasni a verseket. Ezért az ilyen "ínycsiklandó" verseidet mindig visszafogottan kell olvasnom, nehogy másodszor is vacsorázni akarjak! :)))
Na jó, ez csak vicc, de a versed valóban elindítja az ember étkezési fantáziáját. Szívet hagyva gratulálok, Edit

5367712023. január 30. 20:37

Kiváló receptversed szívvel olvastam.
József

MariaGyuriczne2023. január 30. 19:40

Nagyszerű receptversedet szívvel olvastam. Gratulálok... "főztödhöz" és költeményedhez egyaránt.
Mária

vendel2023. január 30. 19:34

Remek recept! Szívet hagyva gratulálok! Neubauer

Jolcsy2023. január 30. 19:30

Zseniális receptversedhez szívvel gratulálok!
Üdvözlettel: Joli

1957052520122023. január 30. 19:28

Ínycsiklandó receptvers.
Szívvel gratulálok , Irén

MariaGyuriczne2023. január 30. 19:27

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Nawo2023. január 30. 19:14

Köszönöm a míves, rímes receptet,
mely szívet, gyomrot megremegtet!

lejkoolga2023. január 30. 18:32

Sanyi, szívvel gratulálok!
Olgi

Maria_HS2023. január 30. 18:31

Remek mindennapok...

molnarne2023. január 30. 18:04

Remek versedhez szívvel gratulálok:ICA

VaradyEndre2023. január 30. 17:47

Remek receptversedhez, nagy szívvel gratulálok.
Üdvözlettel:Endre

szalus472023. január 30. 17:37

Kedves János--Sándor!
Köszönöm szép versed, meghoztad étvágyamat, igazán egyszer meg kéne kóstolnom főzetődet-biztos nagyon finom lehet! Gratulálok!

1-9-7-02023. január 30. 17:11

Kár hogy elkészült remeked nem kóstolható 🥴😊 recept versed viszont zseniális kiváló amihez szívvel szeretettel elismeréssel gratulálok Anikó

John-Bordas2023. január 30. 17:09

Nem veszem zokon mert én is sütöttem (és még fogok is sütni) hasonlót és az is finom volt, a versedben leirtakat nagy étvággyal fogyasztanam, de miután a virtuális csirkecomb nem annyirajo,így inkább adok hozzá egy nagy szívet, ölellek szeretettel János

Csendhangjai2023. január 30. 16:56

Remek receptjeidből, már nem egyet kipróbáltam, és nem csalódtam, csakúgy, mint jól megírt verseidben!
Szívvel gratulálok:
Klára

orpheus35352023. január 30. 16:45

Remek a főzés. Pihentet!

Ildikó

racio502023. január 30. 16:27

Nagyon jó, mint a többi recepted!
Szívvel olvastam:
Ferenc

daneei2023. január 30. 16:19

Remek!!! Nagyon jól összehozott alkotásos recept!!

lenartanna2023. január 30. 16:19

Étvágygerjesztő, szép receptversedet, szívvel olvastam, kedves János!

zeanna2023. január 30. 16:18

Szuper lett Sándor! Én is csirkecombot sütöttem tegnap, nálunk is
szereti a család.

Szívvel olvastam versedet. Üdv. Anikó

Taki2023. január 30. 16:05

Be kár, hogy nem maradt, pedig meghoztad megint az étvágyam! Remek versed szívelem!
Laci

Zsuzsa03022023. január 30. 15:59

Na megyek, megnézem, hogy mi van a hűtóben...
Kitűnő versedhez
szívvel, szeretettel gratulálok.
Jó egészséget, szép napokat kívánok!
Zsuzsa

CD57.sz2023. január 30. 15:38

Köszönöm, most igazán "Mit tegyek? Kaján járt már megint az eszem."👍🤣
Szeretettel, szívvel olvastam remek receptversedet:
klári

1956APA2023. január 30. 15:23

Étvágycsiklandozó, szép receptversedet, szívvel olvastam.
üdvözlettel: András

Szickey_Me2023. január 30. 15:19

Újabb recept! újabb recept! újabb receptvers, oj, be finom. :)
... nos, igen, rá lehet szépen kapni és járni, csak jelzem ... a versre. :)
... merthogy ott az Alexander-ütem, a mosoly, a lendület, a kedvesség, az olvasmányosság, és hát az a sok jó falat ...
Nagyon szépen megköszönöm, kedves Alexander! :)
Szickey

feri572023. január 30. 15:18

Remek mindennapok receptversedhez János.
Szívvel gratulálok.
Feri

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom