Szerző

Lény Ede

Életkor: 50 év
Népszerűség: 210 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 102 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2021. augusztus 3.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers nonprofit céllal, a szerző és a Poet.hu megjelölésével szabadon átdolgozható.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (8)

Lény Ede

Kellemes Húsvéti Nyulat Kívánok!

A nyulat apró darabokra vágjuk,
És sóval hintjük be a felszínét,
Vöröshagymát olajban kirántunk,
S örüljünk neki, ha ez mind kész.

Egy kiskanálnyi pirospaprikával,
Gazdagítjuk a megpirult hagymát,
Egy összenyomott cikknyi fokhagymával,
Sütni kezdjük a nyulat magát.

Borsot, köményt, édes majoránnát,
Adagoljunk hozzá szelíden,
Egy pohár vízzel, öntjük nyakon aztán,
Főzni kezdjük, lassan imigyen.

Ha elkészült, jó hölgyek, s urak,
fogyasszák el a húsvéti nyulat!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Edeke(szerző)2021. augusztus 14. 09:23

@madaras: gyerekként leütöttem, megnyúztam a nyulat. Nem tudom most menne- e?

madaras2021. augusztus 13. 18:33

Gyermekkoromban nem bővelkedtünk anyagiakban - baromfiudvarunk sem volt - mikor albérletben laktunk - egy picinyke elkerített részben volt két nyúlketrec - onnan jutott - néha - vasárnapra - rántott nyúlcomb vagy pörkölt... a Te recepteddel biztos finomabb lett volna...
Ám az már régen volt - mostanában még nyulat sem láttam...
Szonettednek kijár a szív - elismeréssel olvastalak.

Seelensplitter2021. augusztus 7. 15:39

Kedves Ede!
Ez az alkotás is hűen, és tökéletesen tükrözi eszmeiséged, elméd különleges voltát...

Üdvözlettel: Seelensplitter

Kipy2021. augusztus 7. 09:02

A húsvéti nyúl is felnő egyszer..
ha nem a bogrács, akkor a vegyszer(?)

lantgyorgyi32021. augusztus 4. 07:10

Kedves Ede!
Nagyon tetszik egyedi stílusú versed szeretettel, olvastam.
Így korán reggel még az étvágyam is meghozta.
Gratulálok "finom" alkotàsodhoz.
POET ölelés Györgyi

Molnar-Jolan2021. augusztus 3. 18:44

Ez eléggé morbid lett. Pedig finom a nyúlhús - amúgy. Inkább maradok mégis a húsvéti tojglinál. Az legalább már nem emlékeztet a sose kelt csibére.

Pflugerfefi2021. augusztus 3. 11:03

Nem szeretem a nyúlhúst!
Szivvel olvastalak!
Feri.

attoosz2021. augusztus 3. 09:46

Érdekes vers, de egy kissé el van sózva,
Jó tenné neki egy csipet kaporka.

Attila

feri572021. augusztus 3. 08:51

Megható szomorú a húsvéti nyúl élete.
De remek ételrecepted felülmúlhatatlanul jó alkotás.
Ede Szívvel gratulálok, mint mindíg , de nagy szeretettel látlak én is a versemnél.
baráti üdvözlettel.
Feri

JohanAlexander2021. augusztus 3. 08:05

Ede, elismeréssel, első szívvel olvastam receptversedet.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom