Szerző

Hecz János Sándor

Életkor: 64 év
Népszerűség: 471 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 320 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2021. január 16.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető, átdolgozás készítéséhez azonban a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (75)

Hecz János Sándor

Harcsapaprikás

Receptvers

Hol nem volt tóban egy afrikai harcsa,
arra járt egy horgász, kihúzta a partra.
Ne féljetek, nem lesz írásom otromba,
mesélem, hogy került tegnap asztalomra.

Múlt héten őkelmét asszonyom meglátta,
már ki volt filézve, tette kosarába.
Jó halpaprikásra nagyon régen vágytunk,
most tán megvalósul belőle az álmunk.

Többi hozzávalót itt most el is mondom,
mindent megtaláltam kamrában egy polcon:
négy fej vöröshagyma, két gerezd fokhagyma,
paprika, paradicsom, füstölt szalonna.

Előbb harcsafilét nagy kockákra vágom,
kis sóval meghintem, majd hagyom, hogy álljon.
Jöhet a szalonna, négy szelet elég lesz,
kisütöm, kell ennyi, hidd el, az egészhez.

Zsírjában kapatom meg harcsakockákat,
kiszedem, hagyma jön, mit apróra vágtam.
Most a paprikát is kis kockákra szeltem,
fokhagyma és paradicsom jöhet majd rá menten.

Előbb félrehúzom lábost még a gázról,
szórok két kanállal pirospaprikából,
majd ha visszatettem a hozzávalókkal,
öntök rá csapvizet, s ízesítem sóval.

Ameddig az alap készül, van fél órám.
Előkerül polcról egy közepes jó tál,
a két deci tejszínt, lisztet egy kanállal
simára keverek nem várt szorgossággal.

Fehérborsot és köményt egy-egy kiskanállal
szórok a lábasba enyhe kavarással.
Visszakerült bele megkapatott harcsa,
két deci víz hozzá, ha kell, még sózhatja.

Negyedóra sem kell, jöhet a habarás.
Olyan lett az íze, mint mennyei varázs.
Úttörőgombócra lett kész étel szedve,
az, ki nem szereti, csak szemét meressze!

2021. január 1.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


galadrielurno2021. január 31. 08:05

Remek vers a vége meg csúcs szuper, Zsolt

1957052520122021. január 23. 12:38

Ínycsiklandó versedet szívvel olvastam. Gratulálok , Irén

Nichi-ya2021. január 22. 15:26

Nagyon jó! Sok szeretettel, szívvel gratulálok.

kintkong102021. január 21. 12:06

Köszönöm szépen.
Nem ettem még, nem szeretem a tejfölös csirkepaprikást sem, de okultam. J.

barnajozsefne2021. január 20. 20:43

Nagyon jó, tetszik a versed, kedves János!
Szívvel, Erzsi

pipiter2021. január 20. 18:42

Humoros, vidám versedhez szívvel gratulálok!
Judit

Maria_HS2021. január 20. 14:57

''Úttörőgombócra''-nos ezt kihagynám..a többi fenséges, gratulálok.

Litauszki_Gyula2021. január 20. 14:56

No. Megyek a boltba az alapanyagért!
A versért pedig jár a szív!
Gyula

NagyKatalin2021. január 20. 14:51

Megéheztem! Szívvel jutalmaztam.

Vilmos012021. január 20. 10:49

de megéheztem ezt nagyon jól megirtad
gratúlálok

HodosiImrene2021. január 19. 23:49

Szuper recept,ki fogom próbálni! Gratulálok a nagyszerű vershez! Nagy szívet hagyok. Hodosi Imréné Emma

nefelejcs2021. január 19. 20:33

Tetszik ez a recept.
Ki fogom prróbálni.
Gratulálok!
Anikó

B...yL...o2021. január 19. 12:01

Számban érzem a kiváló ízeket. Miközben élvezem a versed.
László

Mikijozsa2021. január 19. 11:06

ez nagyon jó annyira tetszik, igazán - Nagyon szépen írtad, nagyon egyszerűen és élvezetesen a . Gratulálok. szívvel M

dobosigyorgy2021. január 18. 20:28

Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok.
Gyuri

lanyigeza2021. január 18. 18:06

(59) Gratulálok nagyszerű versedhez.
Géza

madaras2021. január 18. 16:19

Szakácskodó poet-os társaink - ha olvasnak - pontos, hangulatos leírást kapnak a harcsapaprilás készítéséről......van aki várak történetével arat sikert - Te meg készíthetnél egy szakácskönyvet költő feleségeknek....
Elismeréssel, szívvel

Cila032021. január 18. 15:31

Nagyon jó!!! Nagy szívét rajzolva: Magdi

MeszarosneMaya2021. január 18. 12:23

Jó étvágyat hozzá. Szuper recept-vers. Szívvel:Maya

kicsikincsem2021. január 18. 12:22

Meg is éheztem... szívvel gratulálok.
Ilona

Golo2021. január 18. 11:19

54. szívvel gratulálok.
Radmila

Czirbela2021. január 18. 08:21

Nem mindennapi vers, szívet érdemel!
Barátsággal: Béla

Jerzsi2021. január 17. 23:04

Pontos recept, ínycsiklandozó ízekkel.''Meresztgettem'' a szememet. Hegyi ember vagyok, örültünk, ha ivóvízünk volt gyerekkoromban... Inkább vadat én...
De a receptet megjegyeztem., s szeretettel gratulálok hozzá:
Erzsi

Krisztina19652021. január 17. 20:48

Kedves János! Ez nagyon tetszik. Nagyon jól rímbe szedted ezt a főzést! Biztos nagyon finom lett.
Nagy szívvel gratulálok . Kriszti

Dram2021. január 17. 19:49

Ezt remekül kifőzted /megírtad/.
Szívvel; András.

1111112021. január 17. 18:47

Ízes,étvágygerjesztő,remek vers kedves János,szívesen kóstolnám. Piroska

Fresh2021. január 17. 18:00

Kedves Sándor ha szabad ezt írnom, csorog a nyálam.... :) Isteni étek, a versed pedig igazán nagy kulináris élvezetet ad ehhez. Szívet hagyva szeretettel gratulálok. Edit

m.agnes2021. január 17. 17:55

Balatonfüreden ettem én is...
Nagyszerű vers, de aki így főz otthon, az igazi főnyeremény!
Szívvel. Ágnes

deakeva2021. január 17. 15:17

Micsoda harcsapaprikás!? Nagyszerűen versbe szedve. Szeretettel olvastalak. Éva

tomorg2021. január 17. 11:05

Jó vers, remek sorokban, szépen megírt durva kiéheztető....
szívvel gratulálok,
Gábor

Katka692021. január 17. 11:01

Nem főztem még harcsapaprikást, de versének köszönhető a recept megvan.
Szeretettel gratulálok :Katka

Julia_gall2021. január 17. 09:09

Szeretem. Gratulálok!
Juli

Leslie20162021. január 17. 09:00

Nagyon jó és milyen finom lehet.
Köszönöm a receptet.
Szívvel olvastam versed.
László

Zsuzsa03022021. január 17. 08:38

Jujj, de finom lehet!
Nagyon szeretem a halat.
Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok.
Zsuzsa

szalay2021. január 17. 04:55

kedves Sándor,nem vagyok híve,de ahogyan leírtad talán megkóstolnám,
gratulálok István (38)

lizomka2021. január 16. 22:14

Kedves Sándor! Összefutott a nyál a számba!👍💕Szuper jó kis recept-vers!Szívvel,szeretettel:Kati

HJudit2021. január 16. 22:01

Imádtam! Köszönöm a gasztronómiai élményt! Szívvel, szeretettel! Judit

J.Teca2021. január 16. 20:57

Szívvel(34.) gratulálok remek versedhez:J.Teca
/Terézia/

Gyula162021. január 16. 20:48

Egy ajándék vagy kedves Sándor. A párodnak tuti. Egy szakács. Aki a párjának segít főzni. Szinte érzem az illatát olyan hangulatosan írtad le. No és az ízét is.
Szép, és tartalmas vers. Szívvel gratulálok hozzá.
Üdvözlettel Gyula.

donmaci2021. január 16. 20:46

Nagyon tetszett! Szívvel viszem Józsi :)))

m.falvay2021. január 16. 20:39

Nagyszerű recept leírás . Paprikánk van , csak a harcsa hiányzik .Majd fogunk egyet a halasnál .
Szívvel olvastalak .
Miki

molnarne2021. január 16. 19:47

Remek versedhez szeretettel szívvel gratulálok:ICA

anci-ani2021. január 16. 19:46

Remek recept!!!
Én is hasonlóan készítem, de a csavarokat majd bevetem...
Remek szakács vagy több recepted olvastam,
mindegyik csábító, étvágycsináló!!! :)))
Gratulálok nagy szívvel, szeretettel:
Anci

pete572021. január 16. 19:32

Jaj, hol ehetnék egy harcsapaprikást? (Megkívántam...)
Szív jár az alapos receptért, gratulálok!
Margit

TURIKARI682021. január 16. 19:31

Szívvel olvastalak gratulálok versedhez

gyorgyjeko2021. január 16. 19:31

Jánoskám!
Igen szakszerű receptúra, ügyesen versbe foglalva! Elismeréssel gratulálok Gyuri

dvihallyne452021. január 16. 19:21

Szívvel olvastalak! Sarolta

vamosiistvan2021. január 16. 19:06

János gratulálok versedhez!Szívvel,üdvözlettel:V.istván

GePir2021. január 16. 18:51

Szeretem ! ❤ Piroska

41anna2021. január 16. 18:48

❤️21. Nagyon jó🥣
Melinda

VaradyEndre2021. január 16. 17:43

Remek versedhez nagy szívvel gratulálok.
Üdvözlettel:Endre

gypodor2021. január 16. 17:42

A marhapörköltet jobban szeretem, de a recepted remek!!!!
Szívvel
Gyuri

ereri2021. január 16. 17:29

''Előbb harcsafilét nagy kockákra vágom,
kis sóval meghintem, majd hagyom, hogy álljon.
Jöhet a szalonna, négy szelet elég lesz,
kisütöm, kell ennyi, hidd el, az egészhez.''

Kedves Sándor! Nem az első - és remélhetőleg nem is az utolsó gasztroversed ez, amit ismét örömmel olvastam itt és amely mellett most is nagy-nagy szívet hagyok neked - szeretettel, tisztelettel: E. E.

orok.szerelem552021. január 16. 17:29

Kedves Sándor!
Jaj, de régen ettem!
Szívesen elfogyasztanék egy tányérral.
Remek recepted is megér egy szívecskét, nemcsak a versed!
Köszöm, hogy megosztottad velünk!
Margit

lejkoolga2021. január 16. 17:24

Nagy szívvel, szeretettel olvastam kitűnő recepted, kedves Sanyi!
Elismerésem!
Olgi

5367712021. január 16. 17:19

Remek vers, mennyei ízek! Szívvel tetszik.
József

SzaipIstvanne2021. január 16. 17:17

Elhiszem, hogy ''Olyan lett az íze, mint mennyei varázs''
Meg is kostoltam volna, Remek receptversednél
szivet hagyok.
M.

jocker2021. január 16. 17:17

Jó lett a receptversed.
Főhajtással, gratulálok!
Jocker/Kíber/Feri

feri572021. január 16. 17:13

Remek recepted nagyon szépen versbe szedted tetszik János.
14. nagy szívvel gratulálok
Feri

rildi2021. január 16. 17:08

Szuper! Kedves János, szívből köszönöm a receptet - vittem! :)))
Szeretettel gratulálok: Ildi

biro.gizella2021. január 16. 17:04

Kedves Sándor!
Szeretettel gratulálok, nagyon jó receptedhez és e jó hangzású vershez!
Biztosan szeretsz sertepertélni a konyha körül, másképpen nem lenne ilyen igazi a leírásod!
Örömmel hagyok szívet versednél!
Tisztelettel, elismeréssel: Gizella

Eci2021. január 16. 16:54

Kedves Sándor! Nagyszerű verset hoztál! Biztosan nagyon finom lett! Én csak nyeltem egy nagyot, de majd én is megcsinálom! 😊Köszi szépen a receptet! Nagy szívet hagyok jutalmul! Szeretettel Edit

szalus472021. január 16. 16:52

Szépen leírtad, én nem vagyok kimondottan halas, de ez biztos jó lehet, szép lehet, jó étvágyat hozzá, versedhez pedig fogadd gratulációmat!

60afrod2021. január 16. 16:41

Kedves János!
Örömmel olvastam remek versedet,
nagy szívvel és szeretettel gratulálok!
Ildikó

uzelmanjanos9562021. január 16. 16:30

Remek ételversedhez szívvel gratulálok!János

1-9-7-02021. január 16. 16:19

Negyedóra sem kell, jöhet a habarás.
Olyan lett az íze, mint mennyei varázs.
Úttörőgombócra lett kész étel szedve,
az, ki nem szereti, csak szemét meressze! ezek után nincs ember ha még nem is szereti ne kóstolná meg és ne futna össze a nyál a szájába KIVÁLÓ versedhez szívvel szeretettel elismeréssel gratulálok Anikó

S.MikoAgnes2021. január 16. 16:13

Megfőztél remek recepteddel!
Imádjuk a hasunkat! Hiszen már tudod!
Én is meséltem Neked egykor egyet :-Érdemes lesz rád figyelni!!!-írtad.
Köszönöm, hogy azóta is hű olvasóm vagy, kedves János!
Remek rímeléssel, pontos utasításokkal, melyek nélkülözhetetlenek egy jó vershez és harcsapaprikáshoz ,írtad meg ízletes műved! Ezt ki kell próbálnunk!
Összefutott a nyálam....
Mindezekért már hatalmas szív jár!!!
Szeretetteli öleléssel: Ági

ditte1422021. január 16. 16:09

Kedves János!

Egyszerre volt gasztronómiai és művészi élmény , amit a konyhában és a papíron műveltél, tudom kevés egy óriási szív, de hát mit tehetek, de hogy ne feledjem még a recept is kitűnő, most lettem Pavlov kutyája....
Olvasni is élmény, hát még...Az úttörő gombóc nem ugrik be!
Szeretettel időztem:
Erzsébet
''Úttörőgombócra lett kész étel szedve,
az, ki nem szereti, csak szemét meressze!''

John-Bordas2021. január 16. 15:54

Ragyogó vers tetszik szívvel olvastam,a harcsa paprikás pedig kiváló étel szó se róla, nagyon örülök hogy olvashattam ölellek szeretettel János

CD57.sz2021. január 16. 15:52

Kedvelem a recept verseidet. A hústekercs is remek volt, éppúgy, mint ez. Szívvel, szeretettel olvastalak: Klári

sosjudit2021. január 16. 15:48

Bár csak nem lennék béna, s nagy beteg pipróbálnám én is ezt a receptet, nagyon tetszik, szívből gartulálok, hatalmas szivet hagyva

Csendhangjai2021. január 16. 15:42

Ez igen!- Ötletes műved megfőzöm, ha nem bánod!
Szívvel, elismeréssel gratulálok:
Klára

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom