Szerző

Verebélyi Tamás

Népszerűség: 141 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 622 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2020. március 9.
A vers helyenként a szerző szándéka szerint nem követi a magyar helyesírás szabályait.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető vagy átdolgozható.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (71)

Verebélyi Tamás

Végidők

Bűntől parázslik a lét, s izzó levegőként fojtogat,
igaz útról letért, s vértől ittas bálványokat imád:
"Csak az én Atyám egyedül" ismeri igaz voltomat,
s ama napot, mely elközelít, hol elűzém Bestiát!

Képmutató aratók konkoly közé vetik a búzát,
álpásztorok meddő mezőn legeltetik juhaikat:
"Mert sokan jönnek majd az én nevemben", kiáltván Atyát,
de tőről ismeritek fel a learatott javakat!

Bíborpalást vettetett világnak feszített sátrára,
s kerekség ámítója talmi csókkal lopja a mételyt:
"nagy Babilon, a föld paráznáinak anyja" vádjára,
ítéleted eljő, vizek szirénje, mely nem hagy kételyt!

Népek hangja morajlik, s mint tornádó, mindent kicsavar,
ragadozó az ember, ki prédára les félelmiben:
"Mert nemzet támad nemzet ellen", és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!

Paták ütemes áriája visszhang élők hantjain,
kórság jár nyomukban, s pecsétek szólamai előttük:
"Földrengés támadt és a nap elsötétült" kín romjain,
heten fújják a trombitát, és menekvés nincs előlük!

Mert a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben,
de állhatatosak könnye s jajszava megkönnyíttetik:
"Akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen",
s ki kitartott, kebelemen hordozom majd 1000 esztendeig!

Az idézetek Krisztustól és János apostoltól (Jelenések könyve) valók.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Locoen(szerző)2022. november 9. 20:31

@txaba_thot: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, Csaba!

Békesség neked! Igazán jóleső és melegséggel teli a lelkemnek, amiket írtál, köszönöm szépen neked, meg sem érdemlem, hiszen csakis Őket illeti meg a dicsőség! Köszönöm azt is, hogy hosszasabban, részletesebben fejtetted ki gondolatiságodat, érzelmiségedet, életfelfogásodat, hitbéli meggyőződésedet.

Igen, ez igaz lehet. Azt szoktam mondani Általuk, hogy olyan az Igazság megismerése, mint amikor elképzelünk egy erdőt, a közepén egy tisztással, amelyhez számos ösvény vezet, amelyek mind mások és mások. Mindenki elindul egy magának szánt úton, megél és tanul alatta Általuk!, majd a végén mindenki ugyan oda ér célba. Így valóban igaz, de az a lényeges, hogy milyen lelkülettel és milyen úton haladunk, mi felé igyekszünk! Mert ha az ember testi még, és bele van ragadva az anyag rabigájába, és maga akar változást előidézni, akkor ő, még ha hiszi is, hogy az indíttatása nemes és igaz, valójában tékozló. Az ilyen egyén is igyekszik valahová, hiszi, hogy amit tapasztal, annak úgy szükséges lennie, mert ez állítólagosan Isten akarata, de ez nem igaz. Testben saját akarással nem lehet megtapasztalni az Igazságot. Ezért szükséges Értük elengedni mindent, és megüresítve fohászkodni azért, hogy szüntelen az Ő lélekelevenítő akaratuk valósuljon meg.

Magam már csakis az Élet Urától, az Egyetlen Mestertől, Krisztustól, valamint a Bibliából idézek, máshonnan nem. Igazán érdemes megfigyelni, hogy sokan írják és vallják, hogy őket Isten és Krisztus vezeti, hogy ők mennyire odaadták az Életüket értük, de az emberek zöme a tekintélyelvűség és a hierarchikus gondolkozás okán sosem tőlük idéz főleg, hanem más idézőjeles (azért fogalmaztam meg így, mert számomra csakis Ők az igaz híresség, ha szabad így fogalmaznom, még ha profánabb is) hírességektől. Nem hiába íratott meg, hogy nem adatott senki más név nekünk ezen a Földön, csakis Krisztus, akiben megváltásunk van.

Ez nem is csoda, hiszen az Örök megváltó azt is elmondta, hogy a cédák és vámszedők előbb jutnak a Mennyek országába, mint a farizeusok. Óriási ma főleg a képmutatás és az önbecsapás. Sokan csak hiszik, hogy Bennük hisznek, a szájukkal közelednek, de a szívük távol van tőlük, ahogyan Ézsaiás próféta is fogalmazta. Egy ateista boldogabb ilyen téren, hiszen eleve elvet mindenfajta vallási dogmát, tehát őt még nem fonta át ez a fajta rendszer. Könnyedebben, tisztábban megszólítható az Atya által. Valójában négyféle ember létezik, és sokan ezt nem is tudják. Az első, aki azt hiszi, hogy ő semmiben sem hisz. De pontosan ezzel hisz, abban, hogy semmiben sem hisz. A második, aki csak hiszi, hogy hisz. A harmadik, aki már valóban igyekszik Bennük járni és hinni. És végül a negyedik, aki már nem hisz, hanem meggyőződött. Ez a hitnél is erősebb, a személyes meggyőződés. Nincsen olyan ember, aki nem hinne valamiben, mert hit nélkül nem élhetne az ember. Van, aki abban hisz, hogy holnap is felkel a nap, mások a gyermekükben. Van, aki magában, van, aki Bennük. Mindenki hisz valamiben. Engem is a spiritualizmus vonzott anno, számos dolgot megtapasztaltam, de semmiben sem találtam értelmet; semmiben sem találtam meg Őket, és hálát adok Nekik, hogy megszabadítottak engem belőle. De egyfajta katalizátor volt az életem akkori szakaszában, mert így találtak Ők rám végül, ami nagyon fontos, hiszen Krisztus is elmondta, hogy Ő az, aki választotta a tanítványokat, nem pedig azok Őt! Nagyon sokan emelik fel magukat, és hiszik azt, hogy ők már nem is elhívottak, hanem választottak. Nem igaz. Kevesen vannak a választottak, ahogyan megíratott, és a különbség az, hogy az elhívott maga kutatja Istent, viszont a választottat Ők választják. Nem hiába az Atya a szívek ismerője és a vesék vizsgálója. Tudja, hogy kinek mi lakozik a lelkében, szívében, kit mivel bízhat meg. Rengeteg embert vonz az ateisták közül is magához, és bizony vannak, akik újjá is születnek Benne, ami csodálatos. Átérzem, amiket írsz, ezt bátran írhatom. Talán minden beképzeltség nélkül írhatom azt (ha felemelném magam, kérem, hogy ők fenyítsenek meg), hogy kevesen járták be úgy a Pokol bugyrait, ahogyan magam megtettem, többször is. Sok embernek fogalma sincsen arról, mi az igazi lelki szenvedés, fájdalom.
Ha megengeded, az nagyon fontos, hogy nem magadtól csináltad végig. Az Ő segedelmükkel! Aki Bennük hisz, annak szükséges elengednie a testit, az önazonosságot, az én-t, és mindenben Nekik adni hálát, Őket dicsőíteni. Amikor valaki felemeli magát, az többek között abban is realizálódik, hogy magát helyezi előtérbe. A másik pedig, hogy a Forrásnak neve van. Ez egy erősen spirituális megnevezés, de a spiritualizmus és az Igazság más. Vigyázni szükséges, hogy az ember milyen térfélnek nyílik meg, mit enged be magába, jól tudom. Sokszor csak hisszük, hogy ki is szólt hozzánk, de nem hiába mondatott meg, hogy a Sátán is képes kiadni magát a világosság angyalának. Óriási az elhitetés és a hazugság! Kaptam már tőle megkísértést, nem is egyszer, azt nem lehet elfelejteni és elmondani sem, milyen. Amikor utána valóban Krisztust láthattam, akkor érthettem meg lélekből, hogy ki is volt az, aki hízelgett és próbált elcsábítani. Félelmetes és kemény dolgok ezek. Csak Bennük van Élet és szabadulás, minden más tékozlás. Ők bárkivel, bármikor tudnak kommunikálni. Üzenhetnek jelenésekben, képekben, imában, látásokban, álmokban, stb. Mindenkit úgy szólítanak meg, ahogyan arra az adott egyén a leginkább fogékony.

A megtapasztalás és a tudatosság is amolyan transzcendentális kifejezések. De aki Igazságban jár, az nem sántikálhat kétfelé, ahogyan Illés próféta fogalmazta. Mindent! szükséges Értük elengedni, és erre csak nagyon kevesen képesek, azért vannak annyira kevesen a választottak. Igen, az való igaz, hogy Ő bennünk van, de nem csak bennünk, hanem Benne is élünk, ahogyan a Biblia írja. Persze ez sem ilyen egyszerű, mert az Atyában nincsen a világ: az az ember kreációja, legalábbis az elbukott valóság.

Kívánom, hogy találj Rájuk, és személyesen csakis Őket kérdezd gyermeki lelkületből, és akkor válaszokat is fogsz találni. Hiszen Krisztus elmondta, hogy aki kér igaz módon, az mind kapni is fog, és aki nem csak hallja az Ő szavát, hanem azt meg is cselekszi! majd végig ki is tart, csak az fog üdvözülni. A hit kevés, ha nincsen az intim köteléken alapuló meggyőződés. A drága Teremtő Édesapának és a Dicsőséges Krisztusnak lelke vezessen mindannyiunkat! Köszönöm a figyelőt, de arra kérnélek, ha figyelni szeretnél valakit, akkor csakis Őket. Magam egy gyarló ember vagyok, amit adhatok, az csupán egy morzsa. Amit viszont Ők, az örökre eltelítő étel, Élet.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benéztél hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

txaba_thot2022. november 6. 11:55

@Locoen: Kedves Tamás!
Amit igen figyelemreméltónak találok, hogy más-más utakon is, de ugyanoda lehetséges eljutni. Ahogy Avilai Szent Teréz írja - talán a Belső várkastély című könyvében, ha jól emlékszem -, a hegycsúcsra megannyi, különböző ösvény vezethet fel...
Az én ösvényem az Örökkévaló Atyához nem a hiten keresztül vezetett. Világ életemben ateista voltam, de egy mindent megsemmisíteni készülő életkrízis arra kényszerített, hogy megkeressem és feltegyem az élettel kapcsolatos végső kérdést (mielőtt kiszállok az egészből). Ennek lényege egy önismereti túra volt le, egészen a legmélyebb bugyrokba. Annyira elszánt voltam és a végsőkig eltökélt (a kötélre esett a választásom), hogy sikerült az egészet önerőből, jószerével külső segítség nélkül végigcsinálnom. Legnagyobb megdöbbenésemre a végső válasz magától a Forrástól érkezett. Nem képzelődtem, nem beszéltem magamnak, ő szólt hozzám — az önismereti túra jelentősége éppen abban állt, hogy mire elérkezett a pillanat, különbséget tudtam tenni önmagam és aközött a valami között, amivel végre sikerült kapcsolatba lépnem.
Szóval nem hiszek Istenben. Tudom, mert megtapasztaltam, hogy ő valóság. Nem olyan, mint ahogy a legtöbben hiszik és nem is úgy működik — annál sokkal jobb! 😇 Ahhoz, hogy az ember elérje a közvetlen megtapasztalást, azzal kapcsolatban kell teljesen tudatossá válni, hogy az Atya nem odakint van! Itt lakozik bennünk, a szívünkben, a kapcsolat pedig, amivel közvetlenül hozzá vagyunk bedrótozva — a lélek.
Köszönöm a türelmedet!
Üdv

txaba_thot2022. november 6. 11:27

Váteszi sorok. Gratulálok!
Tettem egy figyelőt, biztos, ami biztos. 😉
Csaba

Locoen(szerző)2022. április 19. 12:23

@Emperatriz: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Beatrix!

Meghatva és megtisztelve köszönöm szépen a hálás és méltató soraidat! Magam is örömmel fogadtam, hogy betértél hozzám, és együtt elkölthettük a telítő és lélekelevenítő mennyei mannát. Semmi sem történik ok nélkül az Atya csodálatos tervében. Akiknek valamiért találkozniuk szükséges, azok fognak is, és hogy miért is köttetett meg ez a kötelék, arra mindenki megkapja a választ, aki Őket kérdezi személyesen. Egyre többen vannak, akikben világol az Ő lélekelevenítő kegyelmük, és szükséges is, hogy a sötétségben felgyúljon a ragyogás, hogy akik még tévelyegnek és lélekben éheznek és szomjaznak, azok is megelégíttessenek. Mindenkinek ez lenne a dolga, hivatása, aki megkapta Tőlük az elhívást, hogy törje meg a kenyeret embertársaival.

Sokan értelmezik félre a Biblia sorait. Krisztus nem fog fizikálisan visszatérni, hiszen el sem ment közülünk! Testileg igen, de lélekben mindig azzal van, aki őt vágyja hallani, és a szavát megcselekedni már a Teremtés óta. Elmondta, hogy a Mennyek országa nem szemmel láthatóan jön el, hanem az mibennünk van. És bármikor lehetne idelent egy földi Mennyország, ha az ember azt választaná a félelemek, a világ, a pénz és a hazugságok helyet. A Jelenések könyve egy óriási szimbolika. Valójában az egész vészterhes és dicsőséges prognózis az emberben játszódik le. A lélek és a test szüntelen harcának, és az abból fakadó következményeknek a szinonimája. Aki testben ragad, az elkárhozik, aki a lelket választja, az élni fog. Persze megvan az írásnak az anyagi világra vetített mondanivalója is, de ez elsősorban az egyénben zajlik le. Annyian olvassák, annyian próbálják megfejteni, és ennyi idő alatt sem értette meg ezt a legtöbb ember. Nem az a dolgunk, hogy a betűt elemezzük, hanem hogy Lélek által lélekben cselekedjünk. Aminek szükséges meglennie, úgyis meglesz, az ellen senki sem tud tenni. A dolgunk az, hogy ha az eljön, akkor készen álljunk. Pontosan erre figyelmeztetett Krisztus is az utolsó idők kapcsán. A legtöbb embert úgy éri majd, mint a vajúdós asszonyt a fájdalmak. Hirtelen érkezik és és intenzíven, mert a legtöbben nem állnak majd készen. A gonosz, istentelen lelkület nem is létezett, egészen az emberig. Azt az ember kreálta, amikor vétett az Élet Szava ellen, amikor önnön hataloméhsége okán fellázadt Teremtője szava ellen majd kiűzetett. Krisztusban viszont az ádámi vétség nem ismétlődött meg, hanem diadalt aratott, így az Ember Fia győzött az istentelenség, a halál felett. Az nagyon fontos, hogy Krisztus győzött! Az Isten pedig az emberiség Istene.

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2022. április 19. 10:51

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2022. április 19. 10:47

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Emperatriz2022. április 17. 22:26

De jó,hogy Önre találtam! Dicsőség az Úrnak érte!! Végre egy olyan,akivel egy a Szellemünk! A drága Urunk vezessen,testvér!

Ezeknek mind-mind,amit ír ,meg kell lenniük,majd eljön a mi drága Urunk! De tudja egy percre sem bánom,hogy háború dúl,mert azt mondja Jézus,hogy ezeknek meg kell lenniük és nem félek,hisz tudom hogy Ki él bennem. Nem bánom a háborút,mert Jézus eljöveteléhez mégközelebb vagyunk! Babilon elbukott,de Izrael győzött,hála az Úrnak! ;)

Locoen(szerző)2021. november 9. 14:06

@cuki: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Rita!

Először is elnézésedet kérem neked is, hogy csak most jutottam el oda, hogy válaszolok számomra igazán sokat jelentő, értékes hozzászólásodra. Mentségem nincsen, így kérlek ne haragudj, ha megvárakoztattalak, és remélem ha késve is, de törve nem: válaszolok. Igazán kedves és megtisztelő tőled, hogy így vélekedsz a hitemről, versemről, szavaimról, elhivatottságomról, de minden, amit tudok, minden tiszta és értékes adomány, ami bennem van, az csakis az Ő érdemük, éppen ezért az Övék az örök dicsőség Mennyen, Földön és azalatt is! Mert mindenkit, aki gyermeki alázattal kér és bizakodik, azt Ők töltik meg érdemeik szerint. Igen, ismerem, a zsidókhoz írt levélnek egy szintén nagyon fontos és bölcs kijelentése, bár jómagam csakis a Károli-féle ízes, zamatos, bölcs és utánozhatatlan fordításban olvasom csak a Bibliát. "A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés." Olykor jelentős a fordítások közötti különbség, ami viszont óriási jelentéstartalmat képes elvonni vagy megadni. Igen, valóban, mert a legtöbben, akik hisznek csak hiszik, hogy abban hisznek és olyan minőségben, ahogy. Mert sok hamis próféta támad, óriási méreteket ölt az elhitetés és a hazugság, és a megtévesztés attól, az, hogy az egyén nem tud arról. Sokan idézik az örök példabeszédeket, a szót, de a betű megöl, míg a lélek a tettek megelevenítenek. Sokan csak szájjal tesznek bizonyságot, a magasságokban élnek, de tudjuk, hogy az, aki magát felemeli, megaláztatik, és a fa is a maga gyümölcseiről ismerszik meg. A legtöbben alig idézik az Atyát vagy Krisztust, arról nem is beszélve - ami számomra nagyon fájó -, hogy általában mindig a Teremtő Édesapát méltatják, de az Örök Megváltót nem. Igen, tudom, hogy Egy az Isten, de aki megismerte már azért Őket valamennyire, kapcsolatot ápol Velük, az tudja, Kik is Ők valójában. És Krisztus is elmondta, hogy aki Őt szégyenli, azt Ő is szégyellni fogja az Atyja előtt. A Végidők nem egy olyan eseményciklus, ami elkövetkezik, hanem egy belső transzformáció kivetülése, szimbolikája, ahogyan én megérthettem Általuk. Ez mindig is volt, van és lesz is, amíg az Atya engedi azt. Persze elképzelhető, hogy materiális síkon is zajlik egyfajta átalakulás, de szerintem ez elsősorban az egyén lelkületben lezajló, szükséges folyamat. Kevés ember van, aki megfelelően képes értelmezni nem elsősorban az írott szöveget, hanem az Ő szavukat! Mert sokan sajnos leragadnak a könyvnél, ami csodálatos, ez tény, sőt: szerintem az emberiség legfontosabb könyve, de aki csak olvas és hallja Őket, de nem cselekszik, az tékozol.

Figyelmes és kedves gesztus ez tőled, köszönöm, de inkább azt vallom, hogy ne a hitemhez hasonlítsanak az embertársaim, akik még tévelyegnek, hanem csakis Hozzájuk! Mivel ember vagyok, gyarló, aki még elbukik, de Ők tökéletesek! És megíratott az is, hogy átkozott az, aki emberekbe veti bizalmát! Mert az Atya is elmondta, hogy az Ő Fiát hallgassuk, akit szeret. Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2021. november 9. 14:00

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2021. november 6. 12:26

@dekany.erzsebet: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Erzsébet!

Drága Erzsébet! A te elnézésedet is kérem a megkésett válaszért. Meghatottsággal és örömmel töltenek el a te soraid is, méltatásodat meg sem érdemlem, mert minden, amit kapok, az Tőlük való így csakis Övék az örök dicsőség, Mennyen, Földön és azalatt is! Én köszönöm neked is alássan, hogy rendre olvasol és elhalmozol erőt adó, érző, értő és erősító szavaiddal. Igen, ajándék, amit mindenki más is ingyen megkap, aki gyermeki alázattal éhezi és szomjazza az igazságot! Hitet és kitartást kívánok Bennük!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benéztél hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2021. november 6. 12:25

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2021. november 4. 12:26

@princi: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Máté!

Először is ne haragudj, hogy ennyi idő után csak most jutottam el addig a pillanatig, hogy reagáljak hittel teli, érző, értő és elismerő soraidra, amelyek igazán jól esnek, meghatnak és megtisztelnek, de reményt és bizodalmat is árasztanak! Továbbá igen, valami elkezdődött, de ez a folyamat, transzformálódás az Általuk kapott megértéseim szerint nem elsősorban a külső síkon történik, hanem elsősorban az egyén lelkületében. Nagyon sokan, magukat vaskalapos hívőknek mondó személyek sem képesek detektálni az Életnek Szavát, mert a dogmatizmus hatja át a gondolataikat, érzelmeiket, túlságosan erőből, önnön vágyaiktól vezérelve próbálnak megértésre jutni, mások által, a betűt felemelve, de az csak megöl, míg a lélek, a tett elevenít meg. Sokan sajnos csak hiszik, hogy hisznek, és nem ismerték meg valójában Őket, nem ápolnak Velük személyesen keretek között kapcsolatot. De ezért mondta Krisztus, hogy menjen be mindenki maga a belső szobájába, és az Atya is úgy szólt, hogy az ő Fiát hallgassuk, kövessük. Mert Krisztus az út, az igazság és az élet, és elmondta, hogy Őt megkerülni nem lehet, csakis általa mehet valaki az Atyához. Sokan mégis ezt cselekszik, éppen ezért nem értik többek között a számos szimbólummal, képes beszéddel, kódolt grammatikával átitatott Jelenések könyvét. A Végidő valójában egy belső átalakulás szinonimája, amely persze levetíthető a világ változására is, de ez a folyamat elsősorban belsőleg megy végbe mindenkiben, és nem fog, hanem már zajlik is. Ugyan úgy sokan várják Krisztust is visszatérni, de Ő nem testben érkezik majd el közénk, hanem lélekben! Elmondta, hogy az Isten országa nem szemmel láthatóan jön el. Ez a forrongás, amely ma tapasztalható, a dekadens valóság, mindig is volt, csak másabb köntösben. Salamon király nem hiába mondta, hogy semmi új nincsen a nap alatt. Mindig is voltak "végidők" és lesznek is, amíg azt az Atya engedi. Korábban magam is belemélyedtem a spiritualitásba, főleg a Buddhizmusba, de megérthettem Általuk azt, hogy csakis egy igazság létezik, mint ahogyan az Isten is Egy. Már nem csak hiszek, hanem meggyőződtem Róluk számos módon. Éppen ezért sziklaszilárd a beléjük vetett bizodalmam, mert tudom, hogy Ők igazak. Óvatosan szükséges bánni a természetfelettivel, a számos tannal és tanítással, mert csak egy igaz létezik, és Krisztus is elmondta, hogy rengeteg hamis próféta támad majd. Óriási az elhitetés, a hazugság. Ahogyan az Atya is elmondta, csakis Ő az igaz Isten, és rajta kívül nincsen más! Megéltem, hogy amíg máshol kerestem, segítséget, bizonyosságot nem leletem, csakis Náluk. De az Igazság nem a Biblia maga, hanem az Atya szava, és ezt csak az érti meg, aki halalja azt és cselekszi! A Biblia egy borzasztóan fontos könyv, az emberiség számomra legfontosabb könyve, de az egy segítség, egy iránymutató, de nem tartalmaz mindent. A betűt olvasni érték, de a személyes kapcsolat Velük és a cselekvés a fő! Nem követek már senkit és semmit, csakis Őket. Azt igyekszem mondani, amit Ők belém pecsételnek, de ezt hallhatja mindenki más is, aki éhezi és szomjazza az Igazságot. Bizony, de nem ítélkezem és és nem is tehetem, hogy mit érdemelnénk, mert azt csakis a Tökéletes Gondviselő tudja. Ha az emberiségnek kijárt volna a vég, akkor már nem is léteznénk.
Az Atya a szívek és a vesék vizsgálója, Ő ismer minden embert, így biztosan oka van annak, hogy még élhetünk, mert a kegyelem még tart. Özönvíz ismételten nem lesz többet, hiszen Noénál megígérte, hogy többé nem pusztul el az emberiség, és ennek bizonysága, a békekötés záloga a mai napig is látható szivárvány. A sajnálkozás sokszor önsajnálat és ítélkezés. Ez nem az ember dolga. Aki Igazságban jár, az nem sajnálkozik és ítélkezik. Aki így tesz, az nem cselekszik a jelen-létben, hanem elsősorban a múlt sérelmein lamentál, és a jövőtől félve mereng. Az Igazság viszont nem a múltban és a jövőben van, hanem a jelenben, ezért az Atya a vagyok, aki vagyok. Tenni szükséges addig, amíg megtehetjük, hallani és cselekedni Őket, megtörni a kenyeret embertársainkkal. Az Atya és Krisztus az Övéit szólongatja, és amíg van egy igaz ember is, addig lesz hit és remény is. Hitet és kitartást kívánok bennük, és járj az igaz úton!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2021. november 4. 12:22

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

cuki2021. október 6. 17:59

Kedves Tamás,

Hited erős, és tudod mit érzek? Valódi hitet...akárcsak az enyém....Egy a hitünk ....Biztosan ezt az írásszöveget is ismered.......

Héberek 11: 1 A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés"

Mert különbség van hit és hiszékenység között...
Mindenkinek kívánom, hogy hite a tiédhez és enyémhez hasonlóan Isten szaván alapuljon, és amikor beindulnak a végidők eseményei " emeljük fel fejünket" tartsunk ki, és ott legyünk a helyreállított földön, helyreállított körülmények között.

Szeretettel követni fogom további gondolataid.

Rita

dekany.erzsebet2021. május 23. 17:28

Kedves Tamás !
A verseidet olvasgatva , mindenhol szinte sugárzik az a mélyről fakadó, igazi őszinte hit , amivel Isten megajándékozott Téged .
Kószönjük ,hogy általad mi is részesei lehetünk ezeknek a lélek erősítő és építő gondolatoknak .!
Tisztelettel és szeretettel olvastalak.

princi2021. március 7. 01:58

Jó vers, és sajnos -némi iróniával írom-, időszerű.
Jó magam is, és az értelmesebb és vallásosabb közegem is, hogy valami elkezdődött. De nem most, és a jelenlegi helyzet sem a vég még, csak a vég kezdete.

Bevallom, annyira nem vagyok vallásos, de Isten-hívő igen, és némi tapasztalatot, információt szereztem. Én (is) az Hindu-Buddhista tan szerint értelmezem a fejleményeket. Jelenleg a Kali-Jugában vagyunk, de hogy a végén vagy az elején az passz. Hallottam ezt is, azt is. De ha csak befelé haladunk, akkor lesz itt olyan sírás meg hullahegyek még, hogy ihaj.

De egyébként a Biblia is ezt mondja, csak ott ''Végidők'' néven szerepel a Jelen. Ahogy más vallásokban is, hiszen mind egy tőről fakad, de legjobban a Kereszténység és a hinduizmus-buddhizmus írja le ezt.
Az iszlámról -jelenleg- kevés az ismeretem ilyen téren.

Még annyi, hogy volt az az őrület a maja-naptár körül régen. Noss, az se a világ végét számolta, csak egy ciklusváltást, és az nem más (volt) mint a Kali-juga kezdete.

De legyünk őszinték. A mai emberek tökéletes fogyasztói barmok, a fiatalabbakról- akikhez én is tartozom, meg ne is beszéljünk.
Ezeknek, nekünk, ennek a világnak már rég kijár(na) egy új özönvíz.

Sok dolgot nincs mit sajnálni.
Boldogok a páholyokban.

Locoen(szerző)2021. január 28. 18:38

@vamosiistvan: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves István!

Külön köszönöm, hogy betértél hozzám! Megtisztelőek elismeréssel és bizalommal teli szavaid, de azt mondjuk, amit tudunk, és arról teszünk tanúbizonyságot, amit láttunk, ahogyan Krisztus is mondta. Én is igyekszem ezt cselekedni az Ő végtelen kegyelmüknek hála, így amit ide leírtam, az mind Tőlük van, éppen ezért a dicsőség is az Övék!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

vamosiistvan2021. január 26. 17:27

Tamás!Nagyon szép ,Isten-es versed szívet érdemel!!!Tisztelettel:V.István

Ui.:Csodás idézetek!

Locoen(szerző)2020. december 8. 13:38

@ditte142: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Erzsébet!

Köszönöm szépen neked is megtisztelve és alássan hittel teli, erőt adó, érző és értő véleményezésedet! Boldog vagyok, amikor ilyen és ehhez hasonlatos ívű elismeréseket kapok, de leírom, mint már oly sokszor: a dicsőség a Jó Istené és Krisztusé! Igen, aki Őket választja, bennük igyekszik élni, annak megnyílnak a szemi, és ráeszmél a világunk valójára, ami fájdalommal jár. De mivel minden Őáltaluk lett, és minden szeretetből fogant, így evidens, hogy az álnok sosem diadalmaskodhat; ideig óráig való az ő hatalma és dorbézolása. Félni nem szükséges, hiszen Krisztus áldozata értünk egyben a gonoszság bukása is volt: diadala halál felett.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benéztél hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

ditte1422020. december 8. 08:05

Kedves Tamás!

''Népek hangja morajlik, s mint tornádó, mindent kicsavar,
ragadozó az ember, ki prédára les félelmiben:
''Mert nemzet támad nemzet ellen'', és lesz káosz , zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!''

Mélységében éled meg Te is, mai világunk kaotikus létét.
De van remény:
''Akkor feltűnik az ''Emberfiának jele az égen'',
s ki kitartott, kebelemen hordozom majd 1000 esztendeig!

Nagyívű, mélyen elemző , kíméletlenül őszinte az emberi galádság, álnokság leleplezésében.
Hatalmas szívet hagyok, most is tanulsággal távozom,
sok szeretettel, elismeréssel olvastalak:
Erzsébet

Locoen(szerző)2020. december 7. 21:43

@hgm-gaboca: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Gabi!

Köszönöm szépen neked megtisztelve és alássan hozzászólásodat, hogy betértél hozzám! És elnézésedet, ha kissé késve reagáltam, de valahogy elsiklott a figyelmem kedves gesztusod mellett. Korábban már olvastam, de akkor még nem válaszoltam meg, csak szerettem volna. Nem éreztem dühöt vagy keserűséget. Csak úgy tűnhetett, mert inkább a lelkemben lévő tűz érződött ki belőle Általuk, hiszen amit megkapok Tőlük, én azt adom tovább.

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. december 7. 21:41

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. december 7. 21:40

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. december 7. 21:39

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

hgm-gaboca2020. október 25. 18:55

Kemény mondanivalójú versedhez gratulálok...érzek némi dühöt meg kesrrüséget is...nagyon jól megírt ...üdv Gabi

Locoen(szerző)2020. szeptember 24. 16:51

@valosag: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Szilvia!

Külön köszönöm, hogy hosszasabb kihagyás után végre betértél hozzám! Örömet szereztél soraiddal!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

valosag2020. szeptember 24. 14:39

Kedves Tamás!

Mélyen megérint hittel teli gyönyörű versed!
Csodálatos gondolatmenet, amely csak úgy sodorja az olvasót magával.

Elismeréssel és szívet hagyva gratulálok!

Locoen(szerző)2020. szeptember 4. 13:15

@bardosedit: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Edit!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benéztél hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

bardosedit2020. szeptember 4. 10:37

Kedves Tamás!
Élmény volt olvasni lélekemelő, hittel telt, bölcs és szép alkotásodat.
Minden sora igazságot hordoz magában.
Szívvel, szeretettel:Edit

Locoen(szerző)2020. július 19. 20:11

@S.MikoAgnes: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Ágnes!

Külön köszönöm neked, drága Ágnes ezt a részletes, szenzitív, őszinte és támogató sorokat! Igazán jól esett, és már ezért megérte megírni a verset. Igen, azért vannak ezen megpróbáltatások, de sajnos többen fognak elfordulni. Én hiszem, hogy Ő szólt általam, vagy én szóltam általa. Megtisztelő, ha így gondolod, érzed. Jól is teszed, azt hiszem, hogy ez már egy olyan út, amin tovább is szükséges menned és kitartanod. A természetben van jelen a leginkább a Jó Isten, és ha figyelsz, sokat tanulhatsz. Természetesen hamarosan én is benézek hozzád, addig szíves türelmedet kérem! Köszönöm, én is téged, bármikor is érkezz!


Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

S.MikoAgnes2020. július 19. 08:36

Drága Tamás!

''''Akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen'',
s ki kitartott, kebelemen hordozom majd 1000 esztendeig!''

Egyre többen vakok a hitre, de a jeleket látván majd ''megrendülnek''
és megtérnek!
Ittam szavaid, a Jóisten szól talán általad!
Nagyon megrendített csodás alkotásod, nagy vers!
Kitűnőek a keresztrímeid, igényességet tanulhatok Tőled!
Hívő vagyok, de már nem járok templomba, mert annyi ott a képmutató, nem a Tízparancsolat szerint élő ember, s az egymást váltogató ''megmondóember'' - kioktató lelkész, hogy többet jelent nekem a természetben vagy itthon, magányos csendben kérni Tőle,
illetve hálát adni a Teremtőnek segítő jóságáért!
Várom lelki támaszt nyújtó értékes szavaid következő verseim alatt is!
Tiszteletteljes elismerés alkotó munkádért!
Szeretettel várlak mindig!
Öleléssel
Ági

Locoen(szerző)2020. július 16. 18:49

@kodrane: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Erzsébet!

Drága Erzsébet! Köszönöm neked ezt a kitüntető figyelmességedet is alássan!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

kodrane2020. július 16. 13:53

Gratulálok! Szívvel jöttem!

Locoen(szerző)2020. május 27. 12:24

@lorso: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Zsolt!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

lorso2020. május 26. 21:33

Igaz sorok. Elismeréssel olvastalak!
Zsolt

Locoen(szerző)2020. május 8. 15:43

@hgm-gaboca: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Gabi!

Írjad egészen nyugodtan, nekem túl sok is :)! Szerintem nem válnál azzá, hiszen ha valaki lélekből dicsér, önzetlenül, az sosem nevetséges, sőt! Írd azt, amit érzel, drága Gabi - nekem nagy öröm, de ezen jelzők már most olyanok számomra, amiket meg sem érdemlek :)! Szóval dehogy kicsinyes!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

hgm-gaboca2020. május 7. 19:11

Írhatnám hogy nagyon szuper, de az sem volna elég.
Vagy dicshimnuszt fújhatnék de nevtségesé válnék.
Mondanám hogy remekeltél de túl kicsinyes lenne.
Egy szóval imàdtam, Gratulálok, könnyeket ejtve.
tisztelettel üdv Gabi😇😁

Locoen(szerző)2020. május 4. 19:55

@csakizsuzsanna: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Zsuzsa!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

csakizsuzsanna2020. május 3. 22:40

ragadozó az ember, ki prédára les félelmiben:
''Mert nemzet támad nemzet ellen'', és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!

Ragadozók voltunk és vagyunk. Egy út van, hinni, bízni, szeretni, kitartani.... a végsőkig. Elgondolkodtató, mély, megrázó sorok! Zsuzsa

Locoen(szerző)2020. április 26. 19:28

@kicsikincsem: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Ilona!

Külön köszönöm neked megtisztelve, hogy ezen versemhez is ellátogattál!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

kicsikincsem2020. április 26. 10:05

Sajnos annyira igaz minden sora...
Szívvel olvastam, gratulálok.
Ilona

Locoen(szerző)2020. április 5. 19:32

@gyongyver67: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Gyöngyi!

Látod, drága Gyöngyi, itt a szív :)! Külön köszönetem és tiszteletem a látogatásodért!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

gyongyver672020. április 5. 17:55

Gyönyörű soraidat meghatóan olvastam:Gyöngyi

gyongyver672020. április 5. 17:55

Gyönyörű soraidat meghatóan olvastam:Gyöngyi

Locoen(szerző)2020. április 4. 19:38

@feheryndigo: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Krisztina!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

feheryndigo2020. április 4. 10:03

Nagyon komoly témát hoztál Tamás! Elolvastam néhányszor és egyre mélyebbre és mélyebbre szántott lelkemben, gondolataimban. Nagyon tetszik! Gratulálok neked szívet hagyva! Krisztina

Locoen(szerző)2020. április 1. 12:23

@SzilajMark: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Márk!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

SzilajMark2020. március 31. 23:17

Hatalmas elismerésem! Fantasztikus és csodálatos ez az alkotásod. Poéta és baráti szívvel jelölöm kedvencnek. ❤

Locoen(szerző)2020. március 31. 18:49

@szombati: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Tibi!

Mindig sokat jelent számomra az érző, értő, emberi, érzékeny és támogató véleményezésed, kedves Tibi! Igen, nem hiába íratott meg, hogy sokan jönnek majd Krisztus nevében a végidőkben, és nagyon sokan szakítanak el a Teremtőtől. Persze hiszem, hogy vannak értékes és igaz hitű papok, szerzetesek és egyházi személyek is, de azt hiszem, hogy nincsen nagyon annál nagyobb vétség, mint amikor valaki az Igét pénzért közvetíti (ingyen kaptátok, ingyen adjátok), de a templomok létjogosultsága is megkérdőjelezhető, hiszen nem én találtam ki: az Írásban maga Krisztus mondja, hogy ne építsünk az Atyjának kőből és fából épült épületeket, mert nem ott lakik az Isten! Sokkal inkább egy csillagos mezőn. A rengeteg hívő pedig nap, mint nap a templomokat járja, misét hallgat, imádkozik, de úgy, ahogy azt elvárják tőle! Ezért nincsen szinte egyiküknek sem kapcsolata a Teremtővel, persze tisztelet a kivételeknek. Szóval nap, mint nap aláztatik meg a Jó Isten. Aki már megtapasztalta Isten kegyelmét és az igazságot, kötelessége azt továbbadni! Én is ezt igyekszem cselekedni a magam egyszerű módján, hiszen nem az enyém a dicsőség, hanem a Teremtőé és Krisztusé! Köszönöm szépen, ti is vigyázzatok nagyon egymásra!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 31. 18:45

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 31. 18:40

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 31. 18:39

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 31. 18:37

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Törölt tag2020. március 31. 16:27

Törölt hozzászólás.

Locoen(szerző)2020. március 31. 11:09

@uzelmanjanos956: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves János!

Külön köszönöm, drága János, hogy a körülmények közepette is szakítottál rám időt!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 31. 11:09

@hillailaszlo-ve: Köszönöm szépen az érző és értő hozzászólásodat, kedves Laci!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

uzelmanjanos9562020. március 31. 05:14

Szép versedhez szívvel gratulálok, János

hillailaszlo-ve2020. március 30. 21:46

Lélek emelő alkotás a legfontosabb idézetekkel!
A Végidőben élünk a koronavírus is már ennek a jele!
Remek versedhez
szeretettel, szívvel gratulálok!
Laci

Locoen(szerző)2020. március 30. 12:17

@Mikijozsa: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Miklós!

Igen, teljes mértékben igazad van, és nagyon szépen köszönöm neked a számomra mindig sokat jelentő véleményezésedet! Sajnos az egész Írásra jellemző, hogy az elmúlt évszázadok alatt rengetegszer írták át, bizonyos passzusokat kivettek belőle rendeletre, másokat átfogalmaztak, nem is beszélve a számtalan ellentmondásról, és még lehetne sorolni. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy akinek van élő kapcsolata a Teremtővel, az tudja, mi az igaz és mi a talmi. Én hiszem, hogy alapjában véve igazak azon próféciák és prognózisok, amelyek a Bibliában le vannak írva, főleg a jelenések könyvében. Persze az emberek zöme, de még a hithű vallásos tagok sem tudják sokszor ezeket helyükön értelmezni. Sajnos úgy lesz szinte minden, ahogyan megíratott, mert ez a próbatétel. Én is igyekszem átadni a megértést az embertársaimnak, és azt hiszem, hogy mindenkinek ez lenne a kötelessége, akit a Krisztus elküldött szolgálatra, hiszen nincsen nagyobb bűn annál, amikor visszatartod az élet igazságait.

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 30. 12:16

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 30. 12:11

@Sivatag87: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Nóra!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Sivatag872020. március 30. 07:27

Fantasztikus, mély érzésű alkotás, szomorú, de mégis felemelő és meghitt versedhez hatalmas szívet hagyva gratulálok. Nóra ❤️

Locoen(szerző)2020. március 29. 19:20

@M.Laurens: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Miklós!

Drága Miklós! Nagyon szépen köszönöm neked megtisztelve, hogy benéztél hozzám!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Mikijozsa2020. március 29. 19:20

a Jelenések könyve bár bizonyíthatóan állítják hogy voltak benne korrekciók, átírások megmásítások ki hogy érti, mégis sokat sejtetnek a végidőkről, versed is egy függönyt húzva félre sok képet bemutat, bizony hogy lesznek elragadtatások lesznek csodák és félelmetes dolgok éhségek is a küszöbön, csak ne úgy legyen mégse, mert ami jön azt a nép szerintem még nem fogja fel, nagyszerű vers, gratulálok szívvel szeretettel

M.Laurens2020. március 29. 17:37

Kedves Tamás!
Fogadd őszinte tiszteletem és elismerésem gondolatébresztő soraidért.
/ Miklós /

Locoen(szerző)2020. március 28. 20:16

@maxika: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Albert!

Ez kimondhatatlanul jól esik - köszönöm szépen, és igyekszem megszolgálni bizalmadat a jövőt illetően is!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

maxika2020. március 28. 19:58

A hét verse nálam kedvesTamás!!
Gratulálok!
Üdvözlettel
Albert

Locoen(szerző)2020. március 28. 12:58

@MeszarosneMaya: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Maya!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

MeszarosneMaya2020. március 27. 20:43

Kedves Tamás! Sajnos, nem ismerem a bibliát, de versed magával ragadó. Többször elolvastam, és azt hiszem, végül értettem. Szép keresztrímeket alkalmaztál, és a gondolatok magasztosak.Szívvel: Maya

Locoen(szerző)2020. március 27. 20:04

@fodoristvanne: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Ezsike!

Külön köszönöm, hogy végül megérkeztél hozzám :)! Ez igazán kedves és figyelmes tőled, köszönöm, de inkább úgy fogalmaznék, hogy olvasgatom és ismerkedem vele. Számos passzusra emlékszem, hogy mikor, melyiküket szeretném a versem adott részébe illeszteni, de annyira még nem ismerem azért az Írást, hogy ezeket fejből idézzem, így segítséget azért veszek igénybe. Már eléggé régóta háttérbe szorult sajnos, de ennek megvannak az okai. Egyetértek veled, de sajnos én nem nagyon hiszem, hogy a mostani sajnálatos járványügyi helyzetben többen térnének meg a Teremtő kebelére. De kívánom, hogy igazad legyen, és imádkozom azokért, akik tévúton járnak! Pontosan, egyetértek veled, a drága Teremtő Atyában lévő hit erejével valóban nem csak a holnapot érhetjük meg, hanem kijelentéseket is kaphatunk, minek hála megszabadulhatunk és igazságban élhetünk, amedddig nem szól a saját harsonánk.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 27. 20:03

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 27. 19:58

@lenartanna: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Anna!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

fodoristvanne2020. március 26. 21:49

Kedves Tamás!

Elgondolkodtató, igazán bölcs és igaz alkotás!
Versedből rögtön kitűnik, hogy nagy ismerője vagy szent könyvünknek,a Bibliának. Az Istenbe vetett hit a legfontosabb irányadója életünknek, mégis az utóbbi időben mintha háttérbe szorult volna. A mostani krízishelyzet talán megvilágosítja mindnyájunknak, hogy nélküle mit sem ér az ember.
Vissza kell térnünk a mi Istenünkhöz, mert csak az Ő segítségével élhetjük meg a holnapot! ''Isten tervez, ember végez!''

Szívvel, szeretettel és elismeréssel gratulálok remek alkotásodhoz!
Szép napokat és jó egészséget kívánok sok szeretettel!
A hit, remény és szeretet legyen mindig Teveled! Isten áldjon!
Szeretetteljes üdvözlettel: Erzsike

lenartanna2020. március 26. 19:27

'' a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben ''
Elgondolkodtató vers. Bölcs, szép soraidhoz szívvel, szeretettel gratulálok, kedves Tamás!

Locoen(szerző)2020. március 26. 14:36

@ambrus.magdolna: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Magdolna!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

ambrus.magdolna2020. március 26. 06:51

Biblikus megfogalmazásod:Sokatmondó kincsvers!!!
Méltó szívvel, Gratulálok/Magdi/!

Locoen(szerző)2020. március 24. 18:39

@Elmenni: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Katalin!

Micsoda kis rögtönzött, ügyesen felépített, míves remekmű - köszönöm neked!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Elmenni2020. március 24. 14:51

Hmmm! Jöttem, s Lelkemmel olvastalak...
Aggodalom ma minden szavad...
Sorok közt temetett áldozat,
Remény szikrája alig maradt.

Atyámban rejtem a világom,
ne lássam a vért és kínokat,
ölelő karja védi arcom -
Szívemben ne legyen kárhozat.

Figyelem a népek harcát,
egyéni küzdelem már a Lét,
Mindenki eltakarja arcát
ne láthasd valódi kilétét.

Túlélésre játszani - ma még
keveseké, nem tudják milyen
az egyszerű és Emberi Lét.

Locoen(szerző)2020. március 23. 12:14

@HAdriana: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Adriana!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

HAdriana2020. március 23. 09:34

Bölcs vers, egyben elgondolkodtató is. Szívből örülök, hogy olvashattam.

Szeretettel és szívvel: Adriana

Locoen(szerző)2020. március 22. 19:13

@Emese66: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Emese!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Emese662020. március 22. 13:51

Kedves Tamás! Szép, a mai időkben éppen világosságot adó versedhez szívemből gratulálok!

Locoen(szerző)2020. március 20. 19:19

@editmoravetz: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Edit!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

editmoravetz2020. március 20. 16:52

Kedves Tamás!

Nagylélegzetű alkotásod többszöri olvasást, elmélyedést követel.
Megalkotása látszik, alapos bibliai előtanulmányt igényelt.
Megrendítő képek, intő jelek, szép, kidolgozott formában. Keresztrímeid mind helyén vannak - ami a szótagszámot illeti, nagy lélegzetű műnek megfelelően sorakoznak egymás után (16).
Szívvel gratulálok - további sok sikert kívánok: Edit /41./

Locoen(szerző)2020. március 19. 19:08

@gypodor: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Gyuri!

Engedd meg, drága Gyuri, hogy mélyről jövő hálámat, örömömet és szeretetemet sugározzam feléd ezért a nem mindennapi, kedves és emelő gesztusú, precíz, érző és értő véleményezésedért. Mindig sokat jelentenek a te gondolataid és érzelmeid is a számomra, szóval igazán megtiszteltél ismételten. Kiérződik soraidból a mély vallásosság, hogy nem csak olvasol, hanem értelmezel is. Mindenben egyetértek veled, így ha nem bánod, nem mennék most bele soronként a megerősítésekbe és még több karakterszám gyarapításába. Ez így volt egy tökéletes és kerek egész értelmezés!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

gypodor2020. március 19. 08:56

Érdekes az első versszakod, hiszen a jelenések hangulatára utal, s Máté evangéliumából vett idézet ( Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül Mt 24-36) jóslatával. A Bestia (Fenevad) értelmezése -a számmisztikát félretéve- is nehezen megfogható az egyszerű olvasó számára. Írod, hogy az ídézetek a Jelenések könyvéből valók, nagyrészt , de Máté megnevezése is fontos. (Tudom, Krisztus szavai!) Ütős a képmutató aratók és az álpásztorok szóhasználatod. Telitalálat. A harmadik versszak önmagában bibliatörténeti kérdés lehetne, ha elmélyednénk ebben. Egyszerűbben értelmezve János apostol által írt Jelenések könyve részletesen foglalkozik Jézus és a Sátán között lejátszódó végső küzdelemmel. A Sátán az évezredek folyamán óriási hatalmat épített ki magának, és amikor eljön az idő, teljes erejét latba vetve áll majd ki a végső harcra. Félelmetes hatalmának egy részét a Jelenések 17. fejezete a következő szavakkal ábrázolja: ... és láttam egy asszonyt ülni egy skarlátvörös fenevadon, amely tele volt istenkáromló nevekkel, amelynek hét feje és tíz szarva volt, az asszony pedig bíborba és skarlátba volt öltözve, arannyal, drágakővel és gyöngyökkel ékesítve, kezé­ben aranypohár, tele utálatossággal és paráznaságának tisztá­talanságaival, és a homlokára írva ez a titokzatos név: A nagy Babilon, a föld paráznáinak és undokságainak anyja (Jel. 17,3-5). Hasonlóan apokaliptikus a pecsétek és a négy ló motívuma. Érdekes a zárásod.Az 1000 éves királyságot a békesség, a béke fogja jellemezni (Ésa 2:4) - elérkezik a föld szombatja, megnyugvása - s ez úgy lesz lehetséges, hogy a Sátánt megkötözik 1000 esztendőre (Jel 20:1-2). 1000 esztendő után azonban a Sátánt eloldják (7. vers), aki összegyűjti a Gógot és a Mágógot, hogy a szentek táborát körülvegyék és legyőzzék őket (8-9. vers), de Istentől a mennyből tűz száll alá és megemészti azokat (9. vers), az ördög (Sátán) pedig, akárcsak a fenevad és a hamis próféta a kénkővel tüzes tóba vettetik. HÁT IGEN! NEM KÖNNYŰ A VERS ÉRTELMEZÉSE! DE ÜT!!!!!
Szívvel
Gyuri

Locoen(szerző)2020. március 17. 14:36

@Zsuzsa-Amriswil: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Zsuzsa!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Zsuzsa-Amriswil2020. március 17. 12:44

A legnagyobb problémának látom, hogy valóban '' a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben '' ...

Szeretettel és tisztelettel jártam itt: Fazekas Zsuzsa

Locoen(szerző)2020. március 16. 19:19

@Bogsika: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Tünde!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 16. 19:19

@barnajozsefne: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Erzsi!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Bogsika2020. március 16. 09:55

Nagyon szép alkotás,szívvel gratulálok munkádhoz :Tünde

barnajozsefne2020. március 15. 21:16

'' és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!''
Kedves Tamás!
Sajnos, úgy tűnik, hogy elérkezett, ''Mert a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben,''
A Teremtő áldásával kívánok jó éjszakát!
Szeretettel, Erzsi

Locoen(szerző)2020. március 14. 19:19

@Nichi-ya: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Niki!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 14. 19:18

@Gloren: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Tünde!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Nichi-ya2020. március 14. 15:32

Sok szeretettel, szívvel gratulálok mesterien megírt, nagyon szép alkotásodhoz.

Gloren2020. március 14. 15:17

Kedves Tamás!
Nagyon nagyszerűen megírt, tartalmas, szépen kidolgozott , elgondolkodtató alkotás! A Tőled megszokott módon.:) Elismeréssel Gratulálok Szívet 💗hagyva sok Szeretettel, örömteli szép tavaszi napokat kívánva: Tünde

Locoen(szerző)2020. március 13. 19:46

@BakosErika: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Erika!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Barthal2020. március 13. 19:15

@Locoen: Köszönöm szépen megértésed! Természetesen jövök hozzád, hiszen tehetséged lenyűgöz!

BakosErika2020. március 13. 15:47

Remek képekkel láttatod hittel teli jó versedet, kedves Tamás.
Mindig szeretettel jövök a verseidhez, gratulálok Erika.

Locoen(szerző)2020. március 13. 13:03

@Barthal: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Ági!

Semmi baj, drága Ági, véleménye mindenkinek van azon dolgokról, amelyek formálják, stimulálják az életünket, legyen azok aktuális problémák, vagy az emberiséget már régóta foglalkoztató alapigazságok, tézisek, eszmerendszerek. Én nagyon örülnék, ha máskor kifejtenéd te magad is, hogy miként vélekedsz egy adott témáról. Nem szükséges ahhoz érdemben tudni szólni, hogy valaki elmondja egy adott témáról a személyes meggyőződését tisztelettel és értékadóan. Tanulni sosem késő, és ahol lélekből fakadó gondolatok és érzelmek találkoznak, ott mindig van jelenléte az igazságnak is. Köszönöm neked a mindig emberi, akkurátus, alapos, precíz, támogató és bátorító soraidat! Sokat jelentenek nekem.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 13:02

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:56

@111111: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Piroska!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:55

@adamne: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Manyi!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:55

@dobosigyorgy: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Gyuri!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:55

@lantgyorgyi3: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Györgyi!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:54

@dvihallyne45: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Sarolta!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:54

@Schmidt-Karoly: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Károly!

Drága Károly! Emberi, közérthető, lélekből fakadó, érző és értő véleményezés, mint mindig, ami a bensőmnek mindig nagy becsben és tiszteletben tartott elismerés-csokor! Igen, én is hiszem, hogy így lesz, mert nem lehet másképp! Kemény idők érkeznek, de imádkozom mindenkiért, és kívánom azt, hogy akik most tévúton járnak, azok visszatérjenek az életre vezető ösvényre.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:51

@jocker: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Feri!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:50

@B...yL...o: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves László!

Igen, bár azt nem írnám vagy mondanám, hogy sajnos, hiszen ez a folyamat a katalizátora annak, kinek merre húz a lelke. Elszomorító persze, hogy ezeknek szükséges bekövetkezniük, de próbatétel nélkül nincsen igazi személyiségfejlődés sem, továbbá mindig a stresszhelyzet mutatja meg valaki valódi énjét.

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:47

@1-9-7-0: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Anikó!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:47

@Csendhangjai: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Klára!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:46

@Metta: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Margit!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 13. 12:45

@SzaipIstvanne: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Mária!

Drága Mária! Te sosem lennél méltatlan a versem elemzéséhez! Ha bármikor is úgy érzed, hogy a soraim által belőled kiváltottakat megosztanád, kérlek tedd meg nyugodtan és őszintén - mindig megtisztelsz és meghatsz vele!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 20:06

@szalay: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves István!

Igen, megértem, ha nem éppen utópiát festenek le a soraim, de az Írással értek egyet én is, hiszen elég megnézni magunk körül a világ alakulását, ergo nagyon szoros a kohézió a ma megéltek és a korábban jelenésekként aposztrofált előrejelzések között. Nagyon sok párhuzamot vonhatunk, igaz a Biblia nyelvezetének megértése emberes munka, hiszen a drága Teremtő Atya kegyelme és kijelentése nélkül nem fogjuk megérteni a számos metaforát, szimbolikát. Nem, nem mindenkire vár ez a sors, de hogy iszonyú nehéz, embert és hitet próbáló időszak érkezik hamarosan, az biztos. A legtöbben itt fognak elfordulni az Égtől, Krisztustól, de megíratott már korábban, hogy ezeknek sajnos szükséges meglenniük, hogy akik igazak, felemeltessenek, és akik hamisak, elbukjanak. Ez a végső próba. Pokoli dolgok jönnek, és itt mutatkozik majd meg mindenki valódi hite és személyisége, hiszen az acél is akkor mutatja meg azt, hogy milyen minőségű, amikor felhevítik és ütik. A szenvedésben osztozik az igaz és a hamis, persze másabb volumenben, de akinek megvan az igazságszeretete és áldása, az képes lesz addig kitartani, ameddig szükséges. Lesz sajnos majd olyan szituáció is, amikor az ember a halált kívánná, de büntetésből nem kapja meg. És miért születtünk? Ehhez szükséges visszamennünk a kezdetekhez. Ha korábban Isten nem ad nekünk szabad akaratot, akkor csupán bábok lettünk volna a kezében. Lucifer csábítása azért volt szükséges, hogy válaszút elé állítsa az embert, aki vagy saját akaratából tér vissza a Teremtő kegyelmébe, vagy szintén önnön döntései okán szakad el tőle végleg. Ez az élet értelme, hogy döntéseket hozzunk, és ha lehetséges, visszatérjünk oda, ahová tartozunk. Erről szól minden. Választásból, nem kényszerből.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 20:05

@feri57: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Feri!

Igazán figyelmes és kedves gesztus ez tőled, és hamarosan én is érkezem hozzád!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 20:03

@JohanAlexander: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves János!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 20:02

@Pflugerfefi: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Feri!

Igen, és nagyon remélem, hogy miikor eljön az idő, minél többen térnek majd vissza a forrás vizéhez. A lehetőség adott.

Személyes mindig óriás megtiszteltetés és öröm számomra, és bármikor is érkezz a jövőt illetően, mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 20:01

@520616: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Sándor!

Soraid meghatottak, erőt adtak és mélyen megtiszteltek! bensőmből köszönöm, hogy így vélekedsz szavaimról! De a dicséret nem az enyém, hanem a Jó Istené és Krisztusé! Igyekszem többször is leírni, hogy én csupán lejegyzem azt, amit kijelentésekben kegyelemből megkaptam vagy megtapasztaltam, de a bölcsesség nem az enyém.

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:57

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:54

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Barthal2020. március 12. 19:49

Megvallom őszintén, nem vagyok jártas a felhívott anyagban, ezért nem vagyok kompetens a témához érdemben szólni.
Viszont a versed, kedves Tamásom, katartikus!
Szinte galaxist átfogó képek özönét láttatod mesteri szóképeiddel, melyek a leginkább megfognak engem ezúttal is:
''Bűntől parázslik a lét, s izzó levegőként fojtogat,
igaz útról letért, s vértől ittas bálványokat imád:...
...álpásztorok meddő mezőn legeltetik juhaikat...stb.''
A megjósolt sors beteljesedik:
''''Mert nemzet támad nemzet ellen'', és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!''

Nagyszerűen felépített, sokatmondó, szemléletes és igazán különleges alkotás! Remek a cím, és a kifejtés mesteri.
Nem mellesleg verstani szempontból is példaadó; tökéletesen kimunkált keresztrímek, tartott szótagszám soronként, eszköz-gazdag, érett mű.
Minden elismerésem a tiéd!
Szeretettel: Ági

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:44

@tomorg: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Gábor!

Személyes mindig óriás megtiszteltetés és öröm számomra, és bármikor is érkezz a jövőt illetően, mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:43

@Golo: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Radmilla!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:42

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:41

@John-Bordas: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves János!

Személyes mindig óriás megtiszteltetés és öröm számomra, és bármikor is érkezz a jövőt illetően, mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:40

@orok.szerelem55: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Margit!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy ismételten benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:40

@lanyigeza: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Géza!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:39

@anci-ani: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Anci!

Személyes mindig óriás megtiszteltetés és öröm számomra, és bármikor is érkezz a jövőt illetően, mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:39

@donmaci: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Józsi!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy ismételten benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 12. 19:38

@Eci: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Edit!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

1111112020. március 12. 07:10

''Mert a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben,
de állhatatosak könnye s jajszava megkönnyíttetik:
''Akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen'',
s ki kitartott, kebelemen hordozom majd 1000 esztendeig!''
Van min elgondolkodni.Remek a versed kedves Tamás,szívvel jártam nálad. Piroska

Locoen(szerző)2020. március 11. 19:46

@41anna: Köszönöm szépen a mindig érző és értő hozzászólásodat, kedves Melinda!

Személyes mindig óriás megtiszteltetés és öröm számomra, és bármikor is érkezz a jövőt illetően, mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 11. 19:45

@Rai: Igazán köszönöm a bensőt pallérozó, lelkemnek balzsam szavaidat, kedves Jenő!

Megtiszteltél és óriási örömet okoztál vele, hogy benéztél hozzám, és sok szeretettel várlak a jövőben is!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 11. 19:44

@Zsuzsa0302: Nagyon szépen köszönöm a meleg, építő és erőt adó soraidat, kedves Zsuzsa!

Nagyon öröm és megtiszteltetés, amikor benézel hozzám, és a jövőt illetően is mindig sok szeretettel látlak!

További szép mindennapokat kívánok, a drága Teremtő Atya kegyelmével és értékadó ihlettel karöltve!

Üdv.

Tamás

Locoen(szerző)2020. március 11. 19:41

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

adamne2020. március 11. 17:31

Kiváló sorsversedhez gratulálok kedves Tamás.
Elismeréssel, szívvel olvastam alkotásodat.
Szeretettel:Manyi

dobosigyorgy2020. március 11. 12:39

Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok.
Gyuri

lantgyorgyi32020. március 11. 10:55

Kedves Tamás!

Versedben nagyon sok az igazság, szeretettel szívvel olvastam, meghittség hatott át.
POET ölelés Györgyi

dvihallyne452020. március 11. 10:26

Remek alkotásodhoz szívvel gratulálok!! Sarolta

Schmidt-Karoly2020. március 11. 10:09

Kedves Tamás!
Manapság ahhoz kétség sem férhet, hogy ''Bűntől parázslik a lét'', mert ''igaz útról letért, s vértől ittas bálványokat imád.''. S ha így halad tovább akkor a sokkal több búza erejét felfalja a konkoly. Ebben igen nagy szerepe van a bíborpalástnak. ''Népek hangja morajlik'' egymás ellen, de nem azért a változásért, amelyet már oly sokan óhajtanak. ''Mert a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben,'' - mert hiszen sokkal jobb az állott víz, annak bűze már megszokott, s az már inkább elfogadott, mintsem kézbe venni a ''takarító'' eszközöket, hogy a pocsolya helyett tiszta víz kerülhessen végre az ember poharába. De ugye aki kitart, remél, mi több hisz, méltó jutalmát el fogja nyerni.
Legyen így, ÍGY LESZ! Schmidt Károly.

jocker2020. március 11. 08:31

Kiváló lett az eszmefuttatásod!
Csak gratulálni tudok!
jocker/Kíber/Feri

B...yL...o2020. március 10. 18:19

Súlyos időket jósoltál az embernek. Sajnos, igazad van. A Bibliának is.
Nagy verset írtál. Gratulálok:
László

1-9-7-02020. március 10. 17:36

Kedves Tamás kiváló sors versedhez szívvel szeretettel elismeréssel gratulálok Anikó

Csendhangjai2020. március 10. 14:09

Gyönyörű, egyedi versedhez, szívvel elismeréssel gratulálok!
Szeretettel:
Klára

Metta2020. március 10. 12:52

Kedves Tamás!
''Népek hangja morajlik, s mint tornádó, mindent kicsavar,
ragadozó az ember, ki prédára les félelmiben:
''Mert nemzet támad nemzet ellen'', és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!''
Nagyszerű,elgondolkodtató alkotásod szívvel olvastam!
Szeretettel!
Margit

Törölt tag2020. március 10. 12:10

Törölt hozzászólás.

JohanAlexander2020. március 10. 10:38

''Népek hangja morajlik, s mint tornádó, mindent kicsavar,
ragadozó az ember, ki prédára les félelmiben:
''Mert nemzet támad nemzet ellen'', és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!''

Tamás, félelmetesen nagyszerű versedhez,
hatalmas szívvel gratulálok!!

Pflugerfefi2020. március 10. 10:02

Kedves Tamàs!
Elgondolkodtató alkotàsod,
sötét képet vetít, csak az '' állhatatosak''
részesülnek a kegyben!
Szivvel gratulálok alkotásodhoz!
Feri.

5206162020. március 10. 09:25

Töbször olvastam versedet, mert igen csak el gondolkodtató amit papírra vetettél. Ezt a verset nagyon sok embernek el kellene olvasni. Nagy szívet hagyok nálad és figyelőmbe is nagy tisztelettel felveszlek. Örülök, hogy megtaláltam oldaladat. Sándor

szalay2020. március 10. 09:18

Kedves Tamás,megrázóak a versed képei,vajon mindannyiunkra ez a sors vár,akkor viszont áll a kérdésem,miért születtünk ???
Elgondolkoztató versedhez szivvel gratulálok,
üdv István

tomorg2020. március 10. 09:15

Kedves Tamás, szeretettel olvastalak, szép Isten sorsversedhez gratulálok, Jó szívvel (14)...
, Gábor

Golo2020. március 10. 08:28

Szeretettel gratulálok valás és sors bemutatását érzékeltető versedhez: Radmila /13.♥/

feri572020. március 10. 06:13

Nagyon szép sors versed Tamás Tetszik
Nagy Szívvel gratulálok.
Tamás, nagy szeretettel meghívlak az új versemhez
Nagy elismeréssel, tisztelettel várlak
Feri

John-Bordas2020. március 9. 23:50

Remek vers,a 11 szivvel olvastam szeretettel,ölel János

orok.szerelem552020. március 9. 22:18

Kedves Tamás!
Remekül megírt kiváló versedhez szívet hagyva elismeréssel, szeretettel, tisztelettel gratulálok!
Margit

lanyigeza2020. március 9. 21:42

(9) Kedves Tamás!
Nagyszerű alkotás, nagyon tetszik, szívvel, szeretettel gratulálok hozzá.
Géza

anci-ani2020. március 9. 20:51

''Népek hangja morajlik, s mint tornádó, mindent kicsavar,
ragadozó az ember, ki prédára les félelmiben:
''Mert nemzet támad nemzet ellen'', és lesz káosz s zűrzavar,
s álnokság szít tusakodást, vajúdó szertelenségben!''

Szomorú igazságok egy nagyszerű remek alkotásban!
Kedves Tamás tanulságos, bölcs alkotásodhoz nagy szívvel, elismeréssel, szeretettel gratulálok!
Anci

donmaci2020. március 9. 20:11

''Mert a legtöbben vakok maradnak a vakító fényben,'

Így igaz sajnos! Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok Józsi

Eci2020. március 9. 20:10

Kedves Tamás! Nagyszerű alkotásodhoz szívből gratulálok! Óriási szívet hagyok érte! Szeretettel Edit

Rai2020. március 9. 19:33

Tiszteletre és elismerésre méltó alkotás!

Zsuzsa03022020. március 9. 19:32

Nagyszerű sorsversedhez szívvel gratulálok.
Szép estét kívánok jó egészségben, békességben.
Szeretettel: Zsuzsa

41anna2020. március 9. 19:27

Kedves Tamás!

❤ 1. Versed igen komoly írásban készült!
Örömmel s szívvel időztem itt!

Melinda

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom