Szerző

Molnár Jolán

Népszerűség: 336 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 276 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2018. november 7.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers utánközlése vagy átdolgozása csak a szerző engedélyével lehetséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (18)

Molnár Jolán

Sós

Hittem, a só elöl, pedig
a test csak sósan rezeg.
NaCl oldódik és kering,
áramkörén átvezet
sókamráinkba.
Billeg és kileng
a sav-bázis hinta,
bőröm tartós (fél)elem.
Szikesedik az önvád,
míg lassan felélem,
sejtcellám törd át.

2013. május

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Molnar-Jolan(szerző)2019. november 21. 21:09

@Seelensplitter: köszönöm a szakszerű gondolataidat, és figyelmedet.

Seelensplitter2018. november 14. 23:49

Drága Jolim!

Így is van, bizony, só nélkül nincs élet... Érdekes dolog, a nátrium és a klór is öl... Együtt a kettő meg hexaéderbe rendeződött, kellemes ízvilágú kristályt alkot. Persze, a sok megárt, de az ionizációhoz, az izotóniás működéshez kell az a bizonyos fiziológiai (izotóniás) sóoldat, ami, ugyebár 0,9 %-os. És igen, az emberi szervezet is majdnem 1 %-nyi sót tartalmaz...

Üdvözlettel: Seelensplitter

Molnar-Jolan(szerző)2018. november 13. 13:17

@BakosErika: köszönöm, örülök, hogy tetszett, Erikám.

BakosErika2018. november 12. 18:01

Frappáns sorok, Jolim.
Remek lett.
Ölellek.

Molnar-Jolan(szerző)2018. november 10. 00:47

@Kicsikinga: köszönöm, kedves Kinga.

Kicsikinga2018. november 9. 13:56

Ez is nagyon tetszik!

Molnar-Jolan(szerző)2018. november 9. 12:45

@berenyi.klara: Köszi szépen, Klárám. :-)

kicsikincsem2018. november 9. 12:45

Szívvel gratulálok a remek vershez.
Ilona

berenyi.klara2018. november 9. 09:43

Nagyon tetszik!!

Molnar-Jolan(szerző)2018. november 9. 09:35

@JohanAlexander: @bardosedit: @Ratting: @bakonyiili: @Pflugerfefi: @Zsuzsa0302: @kincseshaz: @gypodor: @feri57: @Callypso: @J.Klari: @m.falvay: @montor: Örülök, hogy tetszett, megtiszteltek a figyelmetekkel.

montor2018. november 9. 08:07

Éppen amennyi kell a s(z)óból!
Remek lett!
Szívvel: Eszter

m.falvay2018. november 8. 19:52

Remek lehet írói vénád pH értéke .
Szívvel Miki

J.Klari2018. november 8. 17:28

Nekem is tetszik. Frappáns, ötletes és igaz.
Szívvel, szeretettel.

Callypso2018. november 8. 16:48

A s(z)ó szoros értelmében remek és ötletes tudomány-költemény, mint mindig! Sok szeretettel, őszinte elismeréssel gratulálok, drága Joli! Legyen szép, ihletben gazdag délutánod! Szívből ölellek! (:

feri572018. november 8. 08:05

Nagyon szép tudomány versed a sóról , nagyon tetszik
Nagy Szívvel jelöllek kedvencnek, mint eddig minden versedet.

Jolán,, a Figyelőmben követem továbbra is a verseidet. (remélem te is)
Nagy Poéta baráti szeretettel várlak én is a versemnél
Nagy elismeréssel, szeretettel várlak
Feri

gypodor2018. november 8. 07:18

Tetszik. Inkább sóval, mint só nélkül. De mindig mértékkel. Mindent!
Még a (fél)elmet is!
Szívvel
Gyuri

kincseshaz2018. november 7. 22:38

''Szikesedik az önvád,...''- remek kép, remek vers.
Szívet hagyok Nálad. Ilona

Zsuzsa03022018. november 7. 21:56

Kitűnő versedhez szeretettel, szívvel gratulálok: Zsuzsa

Pflugerfefi2018. november 7. 21:22

Sem a sok só, sem a kevés
nem használ a szervezetnek!
Szívet hagyok soraidnàl!
Feri.

bakonyiili2018. november 7. 20:01

S/z/óval, remek!

Ratting2018. november 7. 19:54

Ötletes, tartalmas, remek vers. Szívvel gratulálok hozzá!
Fanni

bardosedit2018. november 7. 19:52

Nagyon jó lett!
''Szikesedik az önvád,
míg lassan felélem,
sejtcellám törd át.''
Szívet hagyva:Edit

JohanAlexander2018. november 7. 18:38

Nagyon tetszett kedves Jolán.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom