Szerző
Hecz János Sándor

Hecz János Sándor

Életkor: 62 év
Népszerűség: 385 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 368 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2018. április 6.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető, átdolgozás készítéséhez azonban a szerző engedélye szükséges.

Címkék
Kedvencnek jelölték (70)

Hecz János Sándor

Pacal történet

Volt idő, a bendő nem kellett az úrnak!
Undorral dobták ki cigány- s szegénysornak.
Megtörtént, egy ficsúr keményen berúgott,
koldustanya mellett egy árokba hullott.
Arra jött egy csóró, bizony megsajnálta,
étlen, szomjan feküdt pofával a sárban.

Bemászott utána, térdig járt a sárban,
szelíden kérlelte - Karold át a vállam. -
Haza is cipelte szerény otthonába,
hol már felesége jó ebéddel várta.
- Nincs nekünk bélszínünk, csirkére sem telik,
csak egy kis pacal van, mit gazdag nem eszik.

Éhes volt a legény, úgy csorgott a nyála,
hogy őt a gazdasszony mindjárt megsajnálta.
- Üljön kend le közénk! Hisz` szívesen látjuk. -
A kedves vendéget jó ebéddel várjuk.
Ne kéresse magát, szedjen sokat bátran!
mert hisz` bőven maradt nekünk is a tálban. -

Furdalta oldalát gazdag legénynek,
ilyen jóízűen vajon mit ehetnek?
Ő bizony pacalról még sohasem hallott,
de bármi történhet, mert a gyomra korgott,
merített jó nagyot a szedőkanállal,
kóstolta kenyérrel s csípős paprikával.

- Ilyen ízes ételt még soha nem ettem!
pedig sok éttermet már végigfizettem! -
Két pengőt átnyújtott a koldus fiának,
jusson egyszer jó bor e kedves családnak!
- Szaladj a kocsmába, ahol jó bort mérnek,
adjuk meg a módját királyi ebédnek! -

Koccintottak párszor, jó sokat nevettek.
Ficsúr és a szegény jó barátok lettek.
Marhagyomor ára csillagokat rúgja.
Nincs ma oly` mészáros, aki azt kidobja!
Ha ennek receptje érdekel majd téged,
egy versben leírom, de csak hogyha kéred.

2018. március 28.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


JohanAlexander(szerző)2018. június 30. 14:15

@lantgyorgyi3: Kedves Györgyi, megtisztelsz!
Szívből köszönöm!

lantgyorgyi32018. június 30. 11:34

Fantasztikusan jó verset írtál a pacal történetéről. Ahhoz képest hogy régen kidobták ,ma valóban csillagászati az ára. A receptet is elolvasom.
POET Szívvel Györgyi

JohanAlexander(szerző)2018. május 7. 09:56

@SzHGy: Kedves Gyöngyi, szívből köszönöm értő, értékes véleményedet!

SzHGy2018. május 7. 00:09

Alexander, gratulálok nagyon jó versedhez. És jó étvágyat mindenkinek aki szereti. De még olvastam visszaidézted édesanyám főzésének illatát, amikor apum azt kívánta és csak az anyukám főzésében ette meg. Ma már csak emlegeti ezt az eseményt, bár anya is szereti, csak már a kor a főzést elengedte neki. Mosollyal jutalmazom, és sok jó étvágyat, mert te szereted az biztos. Gyöngyi

JohanAlexander(szerző)2018. május 1. 07:48

@szombati: Kedves Tibi, szívből köszönöm megtisztelő,
értő, számomra roppant értékes véleményedet!

szombati2018. április 29. 13:39

Kedves János!

Olyan jól megírtad ezt a tökéletes hangzásra is rímelő,dallamos ,szabályos és még tanulságos is történetet, hogy nem lehet dicsérő szó nélkül hagyni.
Elismerésem!
Minden szempontból tetszik és a stílusod is!
Nagy-nagy szívvel!
Szeretettel!

Tibi

JohanAlexander(szerző)2018. április 16. 10:54

@kicsikincsem: Örülök ha tetszett kedves Ilona,
szívből köszönöm!

kicsikincsem2018. április 16. 09:54

Bár én nem szeretem a vers remek! Szívvel gratulálok.
Ilona

JohanAlexander(szerző)2018. április 16. 09:24

@szalokisanyi1: Bizony, hogy így van kedves Sanyi.
Szívből köszönöm!

szalokisanyi12018. április 16. 09:20

Kedves Sándor!
Nagyot változott a világ!
Remek alkotás,
Üdvözletem: Sanyi

JohanAlexander(szerző)2018. április 14. 07:48

@deakeva: Szívből köszönöm, kedves Éva!

deakeva2018. április 13. 12:28

Kedves Sándor! Versed olyan ízes, mint a főztöd. Én is imádom a jól elkészített pacalt. Élvezettel olvastam, hát még ha ehetném is?! Gratulálok és kérünk még sok ilyen finomságot! Szeretettel. Éva

JohanAlexander(szerző)2018. április 12. 08:23

@montor: Örülök ha tetszett kedves Eszter,
szívből köszönöm!

montor2018. április 12. 08:10

A versed is ízletes volt, tetszett!
Szívvel olvastam.
Eszter

JohanAlexander(szerző)2018. április 11. 08:18

@meszaroslajos60: Kedves Lajos, szívből köszönöm!

meszaroslajos602018. április 10. 21:21

Remek humorral megírt kitűnő alkotás, gratulálok szívvel, Lajos.

JohanAlexander(szerző)2018. április 10. 09:17

@M.Laurens: Miklós, szívből köszönöm, hogy nem kerülted ki,
szerény gasztronómiai történetemet!

M.Laurens2018. április 9. 21:12

Kicsiny híja, hogy el nem kerültem e remekművedet..., de megéreztem valahogy a friss pacal illatát és köztudottan ahol pacalt főznek ott én is megjelenek, mint a piaci légy. 😊 Egy-sóval és borssal, itt vagyok és hoztam egy kis szívet is a bográcsodba! ❤️
/ Miklós /

JohanAlexander(szerző)2018. április 9. 18:27

@Baukisz: Szívből köszönöm, kedves Erzsébet.

JohanAlexander(szerző)2018. április 9. 18:26

@editmoravetz: Ez jólesett kedves Editke,
szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 9. 18:25

@szjuma3: Kedves Magdus, szívből köszönöm!

Baukisz2018. április 9. 17:55

Nagyon jó! Gratulálok. Szívvel, Erzsébet

editmoravetz2018. április 9. 17:55

Szeretem a stílusodat kedves Sándor!

Az ízharmóniát különösen kedvelem!

Szeretettel olvastalak: Edit

szjuma32018. április 9. 14:42

Könnyed, humoros versedet jó volt olvasni. Szeretettel Magdus

JohanAlexander(szerző)2018. április 9. 13:21

@kintkong10: József, küldöm a receptet!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 9. 13:18

@Ferencem: Kedves Feri, a következő mit felraktam, maga a recept!
Szívből köszönöm, megtisztelő véleményedet!

kintkong102018. április 9. 12:07

Köszönöm, János!
Hihetetlenül jó ízű a versed, akár a pacal pörkölt! Szívvel: J.

Ferencem2018. április 9. 11:57

Hű de megéheztem! Sajnos csak csirkecomb jut(tegnapi maradék). A bort meg nem szereti a Suzuki. De a recept, versben érdekel. Szívvel fogom olvasni azt is. Jó étvágyat kívánva: Feri

JohanAlexander(szerző)2018. április 9. 08:50

@hillailaszlo-ve: Kedves Laci, tisztelettel és szívből köszönöm értő,
értékes véleményedet!
A recept, már úton.

hillailaszlo-ve2018. április 8. 22:30

Remekül megírt történet, végig páros rímekkel!
Ínycsiklandó kíváncsisággal várhatjuk a receptet!
Gondolom az elkészítés módja lesz a különleges!
Szeretettel szívvel gratulálok!
Laci

JohanAlexander(szerző)2018. április 8. 20:24

@Nichi-ya: Örülök ha tetszett kedves Nichi,
szívből köszönöm!

Nichi-ya2018. április 8. 16:48

Nagyszerű történet! Szívet hagyok, sok szeretettel.

JohanAlexander(szerző)2018. április 8. 12:19

@gypodor: Kedves Gyuri, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 8. 12:19

@remember: Mi még emlékszünk, kedves Zoltán!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 8. 12:18

@Pista: Pista, szívből köszönöm!

gypodor2018. április 8. 08:11

Tetszik a történet, jó a vers!
Szívvel
Gyuri

remember2018. április 8. 05:58

Tökéletes igazság versed barátom! magam is emlékszem a 60-as évek elején! Ztánna lett drága a pacal! Szívvel gratulálok versedhez.

Pista2018. április 7. 20:13

Imádtam! A pacalt is imádom !!! Gratulálok nagy szívvel !!!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 20:01

@Darandelf: Ennek örülök kedves István, szívből köszönöm!

Darandelf2018. április 7. 19:52

Kedves János! A pacal a legjobb eledel volt...
Ma is érzem ízét...
Neked szívvel gratulálok,
S az ízt számban érzem ismét...

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 19:43

@AkarkiGyula: Kedves Gyula, ahogy a Poet dönt akkor lesz olvasható, már folyamatban van.
Szívből köszönöm!

AkarkiGyula2018. április 7. 18:40

Arra, biza. Te kérted, hogy kérjük.
''Ha ennek receptje érdekel majd téged,
egy versben leírom, de csak hogyha kéred.''
ü

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 17:49

@B...yL...o: László Bátyám, értő, értékes véleményedet, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 17:48

@111111: ...és én szívből köszönöm, kedves Piroska.

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 17:48

@schvalmrozsa: Szívből köszönöm, kedves Rózsa!

B...yL...o2018. április 7. 17:35

Marhagyomrot gyerekoromban nem árult a hentes, odaadta a hízónak.
Változik az ízlés. Állítólag Kínában ínyencfalat a pirított csótány.
Nagyon kedves versedhez szívet adok:
László

1111112018. április 7. 16:56

Ínyencséget hoztál kedves János, szívet hagyok érte. Piroska

schvalmrozsa2018. április 7. 16:01

Hangulatos, kedves emlékezés.
Szívvel gratulálok! Rózsa

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 15:36

@Dram: Szívből köszönöm, kedves András!

Dram2018. április 7. 14:27

Szép versbe foglaltad a történetet.
Szívet hagyok érte: András.

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 13:57

@Voros.Villo: Kedves Villő, örülök, hogy egyedinek tartod szerény írásomat.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 13:54

@uzelmanjanos956: János, az is egy nagyszerű étek!
Barátom, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 13:54

@Liwet: Lívia, szívből köszönöm értő, értékes hozzászólásodat.
Következő írásom, mely' talán hat-hét nap múlva lesz olvasható az oldalon,
ha a Poet. is úgy akarja.

Törölt tag2018. április 7. 13:18

Törölt hozzászólás.

uzelmanjanos9562018. április 7. 12:54

Kedves Barátom! Remek versbe öntötted-e finom étel hírnevét. Most ebéd táján bizony jól esne egy jó tál pacalpörkölt, de be kell érnem magam főzte pásztortarhonyával. Az sem az utolsó poéta szívvel:János

Liwet2018. április 7. 11:20

Igazán jól jött egy kis ''gasztrolíra''. Látom, sokan szeretik, sokan nem, megoszlik a tábor:))
Személy szerint én minden változatát szeretem, ha....Ha jól el van készítve és nincs ''szaga''. Főleg a velős, csülkös változatok a kedveltek.
De én ettem Erdélyben pacal-csorba levest is, az is fenséges volt.
Nincs rossz étel, csak rossz szakács. :))
Jó olvasni ilyen verset is, érdekes, olvasmányos. Szóval tetszett és meg is éheztem:))
Szívvel
Liwet

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 11:16

@Osel: ...és én szívből köszönöm!

Osel2018. április 7. 11:13

Kedélyes történetet leíró versedhez szívvel gratulálok!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 09:54

@gyorgyjeko: Örülök ha tetszett kedves Gyuri, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 09:50

@Pflugerfefi: Kedves Feri, örülök ha tetszett,
következő a receptje lesz versbe szedve.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 09:46

@Agnes54: Örülök ha tetszett kedves Ági, szívből köszönöm!

gyorgyjeko2018. április 7. 09:33

Kedves János! Mesterien megírt versed tetszéssel, szívvel olvastam, gratulálok, üdvözlettel Jekő Gyuri

Pflugerfefi2018. április 7. 09:19

Kedves János!
Nyálképző szerveim beindultak!
Nagyon szeretem a pacalt, akár simán, akár velővel
akár csülkös pacal!
A párom szenzációsan csinálja!
Gratulálok remek történetedhez szívvel. Feri.

Agnes542018. április 7. 09:07

Nagyon jó verset írtál, bár nem szeretem a pacalt, a történet mégis jó.

Szívvel Ági.

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 08:58

@Zsuzsa0302: Kedves Zsuzsa, szívből köszönöm!

Zsuzsa03022018. április 7. 08:12

Szeretettel, szívvel gratulálok remek, szellemes versedhez. Zsuzsa

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 08:00

@fiddler: Kedves Laci, megértelek!
Azért szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:58

@egrizsoka: Zsóka, csak mi megjelenik néha, két fülem között!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:58

@AkarkiGyula: Kedves Gyula, mit írjak le? Nem értem, azért szívből köszönöm! Ha a receptre gondolsz, az lesz a következő.

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:57

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:54

@szalay: István, azért szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:49

@ArnyekEsFeny: Megértettem, azért szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:46

@m.falvay: Kedves Miki, csak akkor lehet megszeretni, ha valóban jól van elkészítve.
Szívből köszönöm értékes véleményedet!

fiddler2018. április 7. 07:44

Nagyon jó a versed kedves János, de a pacalt ezután sem fogom megenni (ha már eddig nem ettem). Gratulálok !
Laci

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:40

@Metta: Szívből köszönöm, kedves Margit.

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:39

@molnarne: Kedves Ica, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:32

@B...yL...o: László Bátyám, megtisztelő véleményedet, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:30

@V.P.: Kedves Pál, örülök ha tetszett, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 7. 07:29

@Martonpal: Szívből köszönöm, kedves Attila.

egrizsoka2018. április 7. 07:22

El vagyok hűlve - kápráztatva - mikről nem tudsz Te remek verset írni!
Szeretettel, szívvel:
Zsóka

AkarkiGyula2018. április 7. 06:07

János gratulálok remek történetedhez.
Írd le.
ü

szalay2018. április 7. 04:10

Kedves János, remek étvágygerjesztő,de maradok a bécsivel,szeretettel üdv István

ArnyekEsFeny2018. április 6. 23:50

Szívemet hagyom, de meghagyom neked a pacalt is....

Árnyék és Fény

m.falvay2018. április 6. 22:18

Kedves János ! , nagyom jók étel receptjeid , mondhatnám : Gasztro epika .
Amúgy még soha nem ettem , de még bármi megtörténhet velem .
Szívvel olvastam remek elbeszélésed Miki

Metta2018. április 6. 21:43

Nagyon tetszik,remek,szellemes alkotás!
Szívvel,szeretettel:Margit

molnarne2018. április 6. 21:42

Nagyszerű versedhez szívvel szeretettel gratulálok:ICA

B...yL...o2018. április 6. 21:39

Csorog a nyálam, ahogy versed olvasom. Nem csak a pacal finom, a vers is ínyenceknek való.
Szívvel:
László

V.P.2018. április 6. 21:08

Nagyon jó, gratulálok neked!

Martonpal2018. április 6. 20:52

Nagyszerű,szellemes leírás.
Szívvel gratulálok a versedhez...attila

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 20:47

@Evanna: Kedves Evanna, nem is kívánhatja senki.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 20:46

@dobosigyorgy: Kedves Gyuri, szívből köszönöm!

Evanna2018. április 6. 20:43

Eddigi életem során nem kerültem vele közeli kapcsolatban - és nem is vágyom rá.
A versed nagyon tetszik, szívvel olvastam!
Evanna

dobosigyorgy2018. április 6. 20:39

Nagyszerű versedhez sz7ívvel gratulálok.
Gyuri

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 20:25

@Elise: Elise, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 20:25

@T.Zia: Kedves Tzia, először nekem is rossz tapasztalatom volt a pacallal,
de csak mert rosszul készítették. egy hét múlva talán olvashatod majd a receptet magát, ha a Poe is úgy akarja.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 20:23

@GreyMouse: Attila, szívből köszönöm, számomra roppant értékes véleményedet!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 20:21

@pete57:
Szívből köszönöm, kedves Margit!

Elise2018. április 6. 19:54

Nagyon kedves történet! Szívet küldök hozzá!
Elise

T.Zia2018. április 6. 19:38

A pacaltól feláll a szőr a lábamon :)))) a versedet viszont még így is imádom :) Egyszer próbáltam, nem ízlett, de a körömpörkölt jöhet :) Szívvel:Tézia

GreyMouse2018. április 6. 19:29

Kedves Sándor!

Ez bizony egy jól felépített vers. Nagyon tetszik mind fogalmazása, mind tartalma. Szeretem a pacalt, bár túl messze azért nem megyek érte. Gratulálok nagyszerűen megírt alkotásodhoz.
Tisztelettel: GéeM.

pete572018. április 6. 19:15

Érdeklődéssel és szívvel olvastam az ízesen elém tálalt pacalról.:)
Margit

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 19:07

@Golo: Szívből köszönöm, kedves Radmila!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 19:07

@gelnadi-gabor: Kedves Gábor, következő receptversemben,
rátalálhatsz majd a ''puha pacal'' elkészítésére, sajnos egy hét mire felkerül.
Múlt héten készítettem el, bevallom fogsorom igen hiányos,
de azért meg tudtam rágni.
Szívből köszönöm értő, számomra értékes véleményedet.

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 19:03

@roseprincess: Örülök ha tetszett kedves Alexa, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 19:02

@lejkoolga: Szívből köszönöm, kedves Olgi!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 19:01

@1-9-7-0: Bizony kedves Anikó, a konyha veszélyes üzem.
Szívből köszönöm értő, értékes véleményedet!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 19:00

@ereri: Szívből köszönöm, kedves Erika!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 18:59

@vargaistvanneel: Kedves Erzsi, szívből köszönöm.
(meg lesz)

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 18:57

@195705252012: Szívből köszönöm, kedves Irén.

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 18:57

@Doli-Erzsi: Kedves Erzsi, örülök ha ízlett,
versem, szívből köszönöm.

Golo2018. április 6. 18:35

Hangulatos, elbeszélő költeménydhez szívvel és szeretettel gratulálok: Radmila

gelnadi-gabor2018. április 6. 18:14

Szeretem az ilyen történeteket és szeretem a pacalt is. A lengyeleknél még leves formájában is megkóstolta. A baj az vele, hogy a fogaimnak már kemény. Pedig állítólag úgy is el lehet készíteni, hogy puha lesz, mint a vaj. Nyálcsorgatóan jó versed után kíváncsi vagyok, milyen az igazi puha pacal receptje. Üdvözlettel Gélnádi Gábor.

roseprincess2018. április 6. 18:13

Remek történetet foglaltál versbe!
Szívvel gratulálok!
Alexa

lejkoolga2018. április 6. 17:57

János, ismét remekeltél!
Nagyon tetszik!
Szeretettel, szívvel olvastalak: Olgi

1-9-7-02018. április 6. 17:57

Kedves János bizony ez így volt, és így van gyerekkoromba barátnőm apukája szerette nagyon a pacalt jaj édes Istenem fillérekért vettük Kapott száz forintot de még fagyiztunk is belőle (na nem tegnap volt az igaz ) a romák bizony bármiből kitudták hozni a legjobbat nem csak ételek területén gazdagítottak minket hála Istennek Nekem a pacalról egy kövesztési balesetem jut eszembe hat hét táppénzt eredményezett a pacal kövesztése közben felrobbant kukta Na azóta csak kész előre kövesztett alapanyagot használok Szívvel gratulálok kiváló versedhez Anikó

ereri2018. április 6. 17:47

Nagyon tetszett a versed kedves Sándor! Szeretem az elbeszélő jellegű írásokat. Elismerésem és nagy-nagy szívem hagyom remek történeted mellett - szeretettel, tisztelettel: E. E.

vargaistvanneel2018. április 6. 17:45

Élmény a versed kedves János! Valóban, régen olcsón megkaphattuk a szegények eledelét,...:) Jöhet a recept...:)
Szívvel, szeretettel gratulálok
Erzsi

1957052520122018. április 6. 17:33

Nem Norbi update, de valóban ínycsiklandó.
Szívvel , Irén

Doli-Erzsi2018. április 6. 17:22

Az ínycsiklandózó versedet örömmel olvastam, éhes is lettem tőle!
Szívvel gratulálok!
Erzsi

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 17:04

@ariamta: Kedves Mária, már megy a recept, csak a Poet-ra várni kell, természetesen csülökkel, mert úgy az igazi!
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 17:03

@adamne: Kedves Manyi, már úton van, szívből köszönöm értékes hozzászólásodat.

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 17:02

@kincseshaz: Kedves Ilona, már úton van, Poet-től függ,
egy hét múlva talán már olvasható.
Szívből köszönöm!

ariamta2018. április 6. 16:16

Imádom a pacalt, pláne, ha csülkös! Gratulálok, kedves Sándor! Szívvel.

adamne2018. április 6. 15:59

Várom a receptet.
Nagyszerű, remek versedhez gratulálok kedves János.
/Szerintem te nagyon jó szakács lehetsz, ételekről is remek
verseket tudsz írni/, szívet hagyva olvastalak:Manyi

kincseshaz2018. április 6. 15:49

Kérem, mármint a receptet.
Szívvel olvastam remek alkotásodat: Ilona

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 15:37

@41anna: ...és én szívből köszönöm, kedves Melinda.

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 15:36

@orok.szerelem55: Kedves Margit, szívből köszönöm értékes véleményedet!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 15:35

@rildi: Kedves Ildi, örülök ha tetszett, szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 15:34

@kokakoma: János, na ugye?
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 15:34

@amalina: Szomorúan hallom.
Szívből köszönöm!

41anna2018. április 6. 15:02

Biztos finom étek?
Jó vers! Szívet hagyok! Melinda

orok.szerelem552018. április 6. 14:25

Kedves Sándor!
Remek verset hoztál nekünk.
Élmény volt számomra a történet olvasás, szívvel tettem.
Elismeréssel gratulálok!
Jöhet a recept. :)
Margit

rildi2018. április 6. 14:21

Lendületes és magával ragadó versedet élmény volt olvasni!
Szeretettel gratulálok: Ildi

kokakoma2018. április 6. 14:17

Hasonlóan szerettem meg a pacalpörköltet. Szívvel gratulálok. János

amalina2018. április 6. 13:58

Hangulatos emlékezésedhez szívvel gratulálok (bár a pacalt nem komálom):
éva

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 13:56

@feri57: Kedves Feri, csak apáméktól hallottam, de valóban így volt.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 13:55

@jocker: Szívből köszönöm kedves Ferenc, a következő a recept lesz!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 13:54

@anci-ani: Kedves Anci, már felraktam,
poet-től függ, az a következő!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 13:53

@anci-ani: Szívből köszönöm értékes véleményedet, kedves Anci, szívből köszönöm!

feri572018. április 6. 13:47

Ez bizony megtörténhetett, Mert a pacalpörkölt laktató és finom is.
Szívvel gratulálok,remek leleményes versedhez.
Feri

jocker2018. április 6. 13:46

Remek lett! Pazar, meg kiváló leírás!
Most egy tányérral, krumpli nélkül is beneveznék és hozzá káposztával töltött paprika, vagy cékla... Jól fölizgattad a bélbolyhaimat...
Főhajtással, poétaöleléssel és szeretettel, köszönöm az élményt és gratulálok!
jocker/Kíber/Feri

anci-ani2018. április 6. 13:30

A receptet is várjuk!!! :))

anci-ani2018. április 6. 13:29

''- Ilyen ízes ételt még soha nem ettem!
pedig sok éttermet már végigfizettem! -
Két pengőt átnyújtott a koldus fiának,
jusson egyszer jó bor e kedves családnak!
- Szaladj a kocsmába, ahol jó bort mérnek,
adjuk meg a módját királyi ebédnek! -''
Úgy bizony!!!
Kedves Sanyi Te remek szakács vagy és persze jó költő is ezért születnek meg ilyen remek versek!!! Gratulálok!!!
Nagy szívet küldök szeretettel:
Anci

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 13:13

@SzaipIstvanne: Mária, egyszer ki kell próbálni, de csak akkor ha valóban jól csinálják.
Következő írásom ( ha engedik) maga a recept lesz, versbe szedve.
Szívből köszönöm!

JohanAlexander(szerző)2018. április 6. 13:11

@logosz: Gábor, a következő mit felrakok, maga a recept lesz.
Szívből köszönöm!

SzaipIstvanne2018. április 6. 13:06

Kedves Janos, nagyon remek tortenet, jol kidolgozott versben. Akarmit is mondanak a modern versirasrol, en a szepen rimelo, mondanivalojaban gazdag verseket szeretem. Nem ugy a pacalt, azt meg nem ettem. Nagy szivvel, udvozlettel: Maria

logosz2018. április 6. 13:04

Szívem... és korgó gyomrom hagytam versednél. :) Üdv, Logosz

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom