Szerző
Veres Rózsa

Veres Rózsa

Népszerűség: 123 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 338 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2018. január 7.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető, átdolgozás készítéséhez azonban a szerző engedélye szükséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (16)

Veres Rózsa

ígérem

hogy nem tárom
többet karom az égnek
ne vágjon kezemre
lázas eső
ne érjen ne törjön
villám verése
hogy zsebemben
hordozom mi
tenyeremben elfér
és nem várom hasztalan
a káprázat szülte
ha nincs érkezése
maradása sincsen
hogy az én indulásom
az én távozásom
és sebes kézfejem
magam simítom
gyógyulásra
s hogy nem nézek hátra
vissza nem térek
oda hol nem lelem azt
ami vagyok

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Schmidt_Aladar2018. augusztus 19. 22:05

Kedves Rózsa!

A fénykép igen jól sikerült, nekem is van néhány súlypontozás nélküli versem. Nem éppen a legjobb állapotaimban születtek. Remélem már Te is túl vagy már rajta, ha a hangulatot megéreztem. Azért jó, hogy ki is írtad magadból, szokott segíteni.

szeretettel olvastalak:
János

ereri2018. február 24. 11:42

''s hogy nem nézek hátra
vissza nem térek
oda hol nem lelem azt
ami vagyok''

Szép gondolatmenet kedves Rózsa! Elismerésem és nagy-nagy, helyeslő szívem mellette - szeretettel, tisztelettel: E. E.

lukacsleopold2018. február 24. 09:52

Egy pillanatra nem figyelek oda Rátok, máris megy a dél-amerikai szenvedélyvihar. Rosie - minden központozás nélkül, ejnye! - magát simítja gyógyulásra, az önmagát bohémnek látó Icaros ezt szóvá teszi, a lánglelkű Don Voodoo pedig kivont karddal siet a segítségére...

Mi szerepem lehet itt ezek után? Féltékenykedjek a lánglelkűre? Essek neki a bohém kritikusnak? Vagy fókuszáljak inkább a költőnőre, akit évek óta, töretlenül imádok? Maradjunk inkább az utóbbinál! Bírom a verset, s hiszem, hogy értem is. Meztelenül őszinte, s ennél kevés értékesebbet ismerek.

church732018. február 20. 16:35

Klassz! Grat'.!

h.gabor2018. január 16. 15:22

:)

rojamsomat2018. január 12. 08:22

Szívet hagyok,,,,Tamás

Callypso2018. január 9. 21:09

Az egyik legcsodásabb érzés az életben, amikor megtaláljuk azokat a dolgokat, melyek szabaddá tesznek, és nem félünk változtatni a megszokott dolgokon az újdonságok és önmagunk megtalálása érdekében...
Örömmel olvastalak és remekművedhez szeretettel gratulálok, drága Rózsa! Szép estét! Ölellek! (:

gypodor2018. január 8. 11:36

Azt hiszem, ez a napom verse! Tetszik. Szívvel olvastalak.
Gyuri

Ivory(szerző)2018. január 7. 22:15

@voodoo: Kiderült, éreztem. :) Én is örülök Neked! Szeretem, ha egy férfi úriember, becsülendő érték.
Van érzékeny pontom, de a verselés épp nem tartozik közéjük, mivel a költői énem kellő önkritikával tudom szemlélni. :) Ennek a versnek itt a helye, mert egy lelkiállapotom tükrözi, amit meg akartam fogni. Nekem azért elég jó így, mert ha elolvasom, előhívja belőlem azt az érzést, amit le szerettem volna ''fényképezni'', hogy emlékezni tudjak rá. Persze ettől még nem biztos, hogy jó vers. Úgy érezted, hogy védelmedbe kell venned (engem? a verset?), és ebben sincs hiba. :) Szeretem ugyanakkor a magamat védelmező, magamért kiálló énem belülről mozgósítani és próbálgatni, mert időnként szükségem van rá. Ha egy lovag megteszi helyettem, akkor túl könnyű dolgom van. És az élet nem mindig ilyen kegyes. :)

voodoo2018. január 7. 21:23

@Ivory: Bocs, ez reflex nálam, az a típus vagyok, aki kinyitja a kocsi ajtaját hölgyutasának és lesegíti a kabátját, és más régimódi dolgokra képes. Majd gyúrok rá, hogy 1x elsőnek rendeljek egy étteremben. Még az egyébként nem elesett, nem gyenge, igazi hősnők előtt is. Legfeljebb majd ők is rámszólnak... :)) Amit viszont az építő kritikáról idekerekítettél, azt viszem magammal. Ez a mondat különösen ott volt: ''egy alkotás a befogadóban újraszületik, és nem lemásolódik'', én is ezért hozom el másoknak is amit írok. A teljes gondolati leképzéshez viszont az alkotó minimális (el)ismerése kell, azért ajánlottam, hogy lapozzon vissza legújabb rajongód az oldaladon....:)
Ui. Remélem azért kiderült, hogy örültem Neked... őő a versednek, a központozás, kisbetűk ellenére, vagy miattuk igazán.

Ivory(szerző)2018. január 7. 19:29

@Demonboy20: @Kicsikinga: @donmaci: @M.Laurens:

Köszönöm az olvasást és a hozzászólást! :)

Ivory(szerző)2018. január 7. 19:27

@voodoo: Mi értjük egymást, elég nagynak érzékelem a világaink közös metszetét. :) De máskor ne vedd el a kenyerem!
(Ui: A hőstípus férfiak gyenge, elesett nőket vonzanak, mert ez a minőség egészíti ki a hős megmentő szerepét. Azért ezzel vigyázni kell. Voltam már hősnő, onnan tudom. Gyenge nő nem annyira szeretek lenni. Bár néha jól tud esni az is. ;))

Ivory(szerző)2018. január 7. 19:16

@Icaros: Biztatni szeretnélek az építő kritika gyakorlására, mert ennek a kultúrája valamiért hosszú évek óta nem tudott kifejlődni ezen az oldalon.
Sokkal pontosabban, verstani, formai, helyesírási szempontból konkrétan, példákkal érdemes kifejteni a kritikát, hogy a szerző valami hasznosat is ki tudjon venni belőle a maga számára. Ehhez szükségesek verstani alapismeretek, a műfaj és a versforma beazonosítása, a költői eszközök szerepének vizsgálata, ezek harmóniája, illeszkedése, stb. Figyelembe érdemes venni, hogy a tradicionális kötöttségek egyre lazulnak a kortárs irodalomban, a merev szabályok oldódnak, a helyesírás tisztelete mellett sem felróható ma már a kisbetű vagy a központozás hiánya. Megnyugtatlak, hogy ebben a versben ennek oka és célja van.
Mostanában úgy gondolom, hogy a mondanivaló pontos beazonosítása ugyanakkor lényegtelen (''gondolta a fene''), egy alkotás a befogadóban újraszületik, és nem lemásolódik. A belső élményéhez, az érzéseihez, a saját világához mindenkinek joga van. Így tehát ezen vitázni nem érdemes, ugyanakkor hozzá lehet tenni, ha valamilyen érzést, gondolatot ébresztett. Ha semmit nem adott a vers, az sem hiba, csak jelzi, hogy a szerző és a befogadó világa - a találkozásuk pillanatában - idegen egymás számára. Örülök azért, hogy kuszának találtad, mert igazán kusza voltam belül, amikor papírra vetettem. :))

A jó kritika célja a tükrözés és csiszolás. Tökéletlenségem megnyugtató tudatában - ha már kritika - ilyet szeretnék kapni legközelebb. :)

Köszönöm a figyelmed, és további jó alkotást Neked!

Ivory(szerző)2018. január 7. 18:43

@anci-ani: A pillanat, amikor megszűnik az ''egetostromló akarat''. Fontos számomra a hit. :) Köszönet a Te gondolatodért is.

M.Laurens2018. január 7. 17:31

Nagyszerű versedhez szívvel gratulálok!
/ Miklós /

Ivory(szerző)2018. január 7. 15:30

@feri57: Köszönöm az olvasást. :)

voodoo2018. január 7. 14:34

@Icaros: ''Bohém barátunk'' Levente vagyis @lukacsleopold: , de azért kösz. Amikor egy verset a főoldalra hozol, a rendszer (robotcenzor) felhívja a figyelmet a helyesírási szabályoktól eltérésre, többek között a kis kezdőbetűkre és sorvégi írásjelek hiányára is. Van, amikor kiírja a vers alá, hogy a szerző direkt így kérte. De ennél tényleg nem ér már több szót, nem kötözködni akartam, nem is szoktam soha. Inkább kóborlovag reakció volt... Szép napot

donmaci2018. január 7. 13:54

Nagyon szép alkotásodhoz szívvel gratulálok: Józsi

Icaros2018. január 7. 13:41

Ismét üdvözletem!
A ''bohém barátunk'' visszajött, hogy pontot tegyen e ügyre. :D Komolyan elnézést kérek Veres Rózsától, Ismétlem: semmi rosszat nem akartam.

@voodoo:
Üdv!
Elsősorban sasszemed van, mert kiszúrtad hogy a Dantés verseimnek nincs szótagszáma. Gratulációmat adom! :D 2015-ben még nem figyeltem arra oda, de ezóta a további verseimben már jelen van, csak lassan jönnek fel az oldalra. :D
Másodrészt, ha örülsz @Ivory ígérem című verse mögötti tartalmára, abban nem állítalak meg. Szíved joga mit szeretsz olvasni :D Ha nekem nem igen jön be, mert picit kuszának találom, az se nem Ivory se nem a te hibád. Én vagyok a hibás hogy másként vélekedek erről. (Itt most csak erről az egy versről beszélek, s igazad van: elolvashattam volna a többit is de csak most ismertem meg, egy számomra idegen szerzőt.)
Harmad részt, a helyesírásnál ott az volt a számomra furcsa, hogy az oldalon van feketén, fehéren hogy ''Ügyeljünk rá!''. Egy költői dolog hogy nincs sorvégi írásjel, de a mondat eleje és a cím is kisbetű. S tudtommal nagy betűvel kezdjük. Ezt furcsálltam hogy minden kisbetű...
Nem @Ivory hibája, nem is okolom miatta, félreértés ne essék.

Bocsánatot kérek hogy mertem véleményt nyilvánítani.

Kicsikinga2018. január 7. 13:15

Örülök, hogy újra olvashatom, egyedi, és remek verseidet!

Demonboy202018. január 7. 12:35

Szívvel és szeretettel gratulálok a nagyszerű versedhez :)

Demonboy202018. január 7. 12:34

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

voodoo2018. január 7. 11:56

@Icaros:
...mégis szóvá tetted. Helyette pl. elolvashattad volna @Ivory: többi versét is... És ha már itt tartunk. Szótagszám? A saját oldaladon sem találsz olyasmit... A helyesírásnál pedig gondolom a sorvégi írásjelekre utaltál, nos ez amolyan költői eszköz, amit tanulni nemigen lehet, talán megérezni igen.

@Ivory:
Bocs le kellett írnom, igaz, te is megvéded magad, és majd a szintén ritkán megszólaló bohém barátunk is ideér majd, addig érd be azzal, hogy olvastalak, és Icaros véleményével ellentétben elsősorban a vers mögötti tartalom miatt örülök, hogy végre/újra... ilyen verset látok... :) Szeretettel: ѴσσƊσσ
ui:
még mindig jéggé dermedt szívvel, de indulásra készen,
sajnos nem könnyű átvágni a világot takaró sarkvidéken...

Icaros2018. január 7. 10:05

Üdvözletem!

Ömm... Egy igen ''érdekes'' verset olvashattam... Kisebb hiányosságok vannak a versben, és tényleg nem azért, de helyesírás, szótagszám, vers mögötti tartalom... Ezt inkább szó nélkül hagyom.

Semmi rossz szándékom nincs, csak csodálkozom hogy ilyen verset látok.

anci-ani2018. január 7. 10:04

Hinni kell kedves Róza, mert tudjuk hogy az élet tartogat nagy meglepetéseket... egyszer lent, máskor fent!
Szívvel olvastalak!
Anci

feri572018. január 7. 09:30

Szép versed Rózsa
Nagyon tetszik.
Szívvel, szeretettel olvastalak

Feri

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom