Szerző

Trautman Bence

Életkor: 19 év
Népszerűség: 38 figyelő

Adatlap

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 168 alkalommal nézték meg.
Publikálás időpontja: 2016. augusztus 16.

Megosztás

Szerzői jogok

A vers a szerző és a Poet.hu forrásként való megjelölésével, nonprofit céllal szabadon utánközölhető.

A vers átdolgozásához a szerző engedélye szükséges.

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Trautman Bence

Légy a szakmád mestere

Ritámnak

Kevesen vagytok itt, s ez nem véletlen,
tudjátok ez megtiszteltetés, érdem.
Szerintem nem jár érte oklevél vagy érem,
de tehetségetek nem szidom, sőt dicsérem!
Azért legyetek kiemelkedően tehetségesek,
mert Ti így akarjátok.
Soha nem másnak tanultál, mostanra beláthatod.
Szakácsnak lenni, sütni-főzni,
jó szakemberré lenni.
Vagy gépész vagy művész,
mindhez kell tudás és ész,
s ez még mindig nem az egész.
Kell kitartás, bírni kell az iramot,
s olykor-olykor gyártani kell mellé
sok-sok iratot.
Légy a szakmád mestere, az iskolád,
városod, a társadalom elismert embere.
Tanulj, és kerülj mindenkinél magasabbra,
ha a legjobb akarsz lenni, jegyezd meg:
A lécet sohasem teheted alacsonyabbra.
A legfontosabb az egészben, hogy élvezd, amit csinálsz,
s ne csak egy napon át, hanem egész életedben,
s sose hibázz!
Légy a szakmád mestere, s ha hibát is vétesz,
nézz fel az égre, szívedben új remény lesz.
Menj, menj, menj mindig tovább!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


TrautmanBence(szerző)2016. augusztus 30. 09:07

@csibraorsi: Köszönöm

csibraorsi2016. augusztus 22. 12:32

Tetszik, Bence! :)

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom