Hungarikum

Kégl Béla

Hungarikum a magyar akácfa és kincset érő termése...

Május elején nyílik az akácfa virága,
jönnek a méhecskék a virágok illatára.
Kirajzott a kaptár minden dolgozója,
hiszen ők a kincset érő akácméz gyártói.

Tovább...

Mikula István

Ürítem poharam

Úgy szeretem a pálinkát,
Meg is jártam több száz kocsmát,
Hisz orvosságos minden cseppje.
***...

Tovább...

Mikula István

Gasztrohunnia és hungarikultusz

Két nemzeti italunk a tokaji bor és a szatmári szilvapálinka,
Karcagi birkapörkölthöz finom a kovászos uborka.
A gyulai kolbászhoz mi Pick téliszalámit eszünk,
Gundel palacsintát pedig zsolnai porcelánból merünk.

Tovább...

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom